Održan prvi modul Obrazovne akademije ''Trening za trenere – TOT''

U Zagrebu, od 20. do 22. veljače 2018. godine, održan je prvi modul Obrazovne akademije "Trening za trenere - TOT" u organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva. Prvi modul akademije, pod nazivom "Obrazovanje odraslih, uloga trenera/ica i dizajn treninga" okupio je 20 predstavnika organizacija civilnoga društva, a među njima i predstavnice Agencije lokalne demokracije Sisak, Mateu Strižić i Martinu Jambrović. Kroz tri dana treninga, sudionici su se upoznali s konceptom obrazovanja odraslih, stilovima i ishodima učenja, procesom i koracima u planiranju i provedbi izobrazbe te su imali priliku unaprijediti razinu razumijevanja i uvježbanosti različitih tehnika i metoda koje se koriste u neformalnom obrazovanju odraslih.

Voditeljice treninga, Lejla Šehić Relić (Volonterski centar Osijek) i Slađana Novota (Udruga SMART) svoje su dugogodišnje iskustvo podijelile s polaznicima te ih kroz konkretne savjete uvele u svijet obrazovanja odraslih.

Sljedeći trodnevni modulu koji se održava u ožujku 2018. godine uz vodstvo Nives Ivelja (Udruga Mi iz Splita) i Jele Prgić Znika (Volonterski centar Zagreb) bazirat će se na jačanju kompetencija za planiranje i izvođenje edukacije o menadžmentu volontera.

Obrazovna akademija se provodi u sklopu projekta "Hrvatska volontira - pozitivna struja volonterstva!" kojeg provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva s partnerima Volonterski centar Zagreb, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Volonterski centar Osijek i Dom za starije osobe "Maksimir".

Projekt traje od lipnja 2017. godine do studenog 2018. godine, a financiran je iz Europskog socijalnoga fonda.

 

Logotipi_donatori_mali