Planiranje rada Lokalne koordinacije za integraciju

31. svibnja 2023.

Lokalna koordinacija za integraciju 24. i 25. svibnja 2023. održala je godišnje planiranje svog rada koje je usmjereno na podršku migrantima na lokalnoj razini. Koordinaciju trenutno čine institucije i udruge uključene u integracijske procese migrantima, a to su Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Građanska inicijativa “Moj grad Sisak”, Projekt građanskih prava Sisak, Centar za kulturu dijaloga, Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak i Agencija lokalne demokracije Sisak. Sastanak je facilitirala Nikoleta Poljak iz osječke organizacije DKolektiv.

Na sastanku su ukratko predstavljene provedene aktivnosti projekta Uključivi Sisak i njihovi rezultati. Nakon toga, u grupnom radu identificirana su ključna postignuća i prepreke u radu s migrantima i njihove integracije u društveni život zajednice iz iskustva dionika. Osim toga, analizirano je trenutno stanje koordinacije, što ona pozitivno može ponuditi u okviru resursa i područja suradnje te koji su njezini nedostatci. 

Sve u svemu, sastanak je poslužio kao platforma za razmjenu znanja, suradnju i razmišljanje o dosadašnjem radu u potpori integracije migranata u Sisku. Raznolik raspon prisutnih organizacija istaknuo je višedimenzionalni pristup potreban za učinkovito rješavanje izazova s kojima se migranti suočavaju. Udruživanjem svoje stručnosti i resursa, dionici mogu iskoristiti zajedničke snage i razviti inovativna rješenja za poboljšane rezultate integracije. Veselimo se daljnjoj suradnji i novim inicijativama.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta Uključivi Sisak čiji je nositelj Grad Sisak, a Agencija lokalne demokracije Sisak i Isusovačka služba za izbjeglice su partneri. Projekt je financiran iz EU Fonda za azil, migracije i integraciju, pilot projekt u okviru EPIC projekta.

—-

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu je isključivo odgovorna ALD Sisak.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave