Produljena crowdfunding kampanja #daimamgdje – želimo osigurati što bolje uvjete za početak rada društveno-kulturnih centara

15. listopada 2021.

Produljeno je trajanje crowdfunding kampanje „Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti“ koju provode Udruga IKS i Agencija lokalne demokracije Sisak, uz podršku Mreže mladih Hrvatske i Operacije grad. Kampanja će trajati još tjedan dana te će završiti 20. listopada. Kroz kampanju se želi prikupiti sredstva za opremanje dva nova društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku. 

Kampanja, čiji je cilj prikupiti 11.400 eura za opremanje društveno-kulturnih centara kako bi se u njima mogle organizirati aktivnosti za građane u Petrinji, Sisku i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji, do sad je prikupila  6,161.00 eura, tj. više od 53%. Iako u inicijalna tri tjedna kampanje nije osiguran ciljani iznos, trenutno prikupljen iznos nije zanemariv kao i broj građana (preko 120) koji su podržali kampanju donacijama ili dijeljenjem na društvenim medijima. Ne treba tu izostaviti niti poznate osobe poput Rade Šerbedžije, Ive Amulića i klape Rišpet, Sare Renar, Remi i Shota iz grupe Elementa, grupe Hladno pivo, novinara Aleksandra Stankovića, komičara Vlatka Štampara te pjevačice Vesne Pisarović.

Video podrške snimljen na 12. Sajmu udruga i ustanova u Sisku, 9. listopada 2021.

Zbog toga je cilj organizatora kroz dodatnih tjedan dana kampanje prikupiti ostatak ciljanog iznosa te svima koji dosad nisu stigli dati priliku da kampanju podrže u okviru svojih mogućnosti. Ukoliko cilj i ne bude postignut do trenutka zatvaranja kampanje, dotad prikupljeni iznos koristit će se za kupovinu razglasa i ozvučenja, video opreme i rasvjete. Sredstva se prikupljaju preko platforme GoGetFunding, gdje možete pronaći i detaljan opis ciljeva kampanje, a svaki donirani euro pomaže nam u ostvarenju misije obnove zajednica Petrinje i Siska. U gradovima koji su teško oštećeni potresom, ne samo materijalno već su i narušena duha, društveno-kulturni centri bit će središta novog društvenog života, mjesto gdje se građani mogu okupljati i aktivno sudjelovati u stvaranju sadržaja za svoje zajednice. 

Zahvaljujemo svakoj osobi koja je dosad donirala, svakoj osobi koja nas je javno podržala, svakom poduzeću koje nam je ustupilo donaciju i svakoj osobi koja je na društvenim medijima podijelila naš sadržaj. Uz još malo podrške možemo osigurati zbilja dobre uvjete za početak rada društveno-kulturnih centara i nadamo se da će još građana to prepoznati.

Donirajte ukoliko ste u mogućnosti, lajkajte, sherajte i pratite nas na našoj Facebook stranici!

—————-

Projekt ”Zajednica u centru – društveno-kulturni centri kao prostori zajedništva i solidarnosti” je podržan sa 4.986,69 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI