1_Tiskovna_AMZLR_1

Započeo novi projekt obrazovanja mladih za preuzimanje aktivne uloge građana

13. prosinca 2016.

12. prosinca 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Siska, održan je prvi sastanak partnera i tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen projekt “Aktivni mladi za lokalni razvoj”.

 

Projekt traje 12 mjeseci, a svrha mu je doprinijeti osnaživanju lokalne zajednice za jačanje aktivnog sudjelovanja mladih i podizanje kvalitete života mladih u Sisku, Lekeniku i Martinskoj Vesi.

 

Aktivnosti projekta i očekivane rezultate predstavile su Paula Raužan iz Agencije lokalne demokracije koja je nositeljica projekta te ispred partnera Zrinka Hafizović iz Grada SiskaMaja Romarić iz Općine Lekenik i Maja Šikić iz Općine Martinska Ves. U projektu sudjeluje i Radio Sisak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Aktivnosti se odnose na formiranje 3 lokalne grupe mladih u dobi 16-26 godina koji će imati priliku proći besplatnu dugoročnu edukaciju na kojoj će steći potrebna znanja i kompetencije za razvoj zajednice sukladno potrebama mladih. Mladi će imati priliku organizirati različite edukativne sadržaje, volonterke akcije, ali i predstavljanja svojih aktivnosti kako bi se ukazalo na to da se mladi trebaju uključiti u planiranje razvoja zajednice kao ravnopravni partneri.

 

Tijekom projekta direktno će se uključiti oko 60 mladih kojima će projektne aktivnosti pomoći u stjecanju novih iskustava, znanja i vještina potrebnih na tržištu rada, a na provedbi samog projekta planirano je zapošljavanje 3 mlade osobe.

 

Poziv za sudjelovanje mladih u dugoročnoj edukaciji biti će objavljen na internetskim stranicama nositelja i partnera projekta u veljači 2017. godine.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Prijavite se za Mirovne studije 2023.!

Brine te nasilje oko nas - pritisak na isključene, društvo i planetu, rastuća nejednakost,  diskriminacija, klimava demokracija ili bar nešto s popisa? Želiš bolje razumjeti uzroke društvenih nejednakosti, tražiti rješenja i povezati se s ljudima koji pokušavaju...

Poziv djevojkama na uključenje u projekt Girls own STEM!

Udruga Bioteka iz Zagreba provodi projekt Girls own STEM čiji je cilj osposobiti 50 srednjoškolki s područja Hrvatske, a posebice onih koje dolaze iz socio-ekonomski slabije razvijenih sredina i okolnosti, za daljnji razvoj karijere i rad u STEM (engl. Science,...