passport

PEACE: Obrazovanje za mir i aktivno građanstvo u Europi (2011)

1. siječnja 2011.

PEACE: Obrazovanje za mir i aktivno građanstvo u Europi (2011)

Voditelj projekta: Asocijacija Agencija lokalne demokracije (Francuska)

Donator: Pod pokroviteljstvom Europske unije – Program Europa za građane

Partneri: Agencija lokalne demokracije Sisak, Spomen područje Jasenovac (Hrvatska), Spomen područje Caen (Francuska), Institut za nacionalnu povijest (Makedonija), The Junction (Sjeverna Irska), Pays Vichy-Auvergne (Franscuska) i Terra del fuoco (Italija).

Cilj projekta “PEACE: Obrazovanje za mir i aktivno građanstvo u Europi” je stvaranje mreže organizacija i struktura koje se bave obrazovanjem za mir i edukacijom o ljudskim pravima s namjerom korištenja 20.- og stoljeća europske povijesti kao sredstva za aktivno sjećanje. Partneri će organizirati lokalne događaje kako bi poboljšali učenje i metodologije u svrhu stvaranja i očuvanja europskih vrijednosti.

Aktivnosti u sklopu projekta: Svaki od projektnih partnera će uključiti različite grupe lokalnog stanovništva i stručnjaka u svoje aktivnosti u svrhu obrazovanja za mir, poticanja stanovništva na razmišljanje o događajima koji su se dešavali u prošlosti te poboljšanja obrazovnih metoda za ovu i slične teme.

Međunarodna konferencija će se organizirati u Caenu, a na njoj će sudjelovati profesori, istraživači, muzejski kustosi i ostali relevantni predavači na europskom nivou.

Agencija lokalne demokracije Sisak će u sklopu projekta organizirati jednodnevni posjet Spomen području u Jasenovcu namijenjen građanima, nevladinim organizacijama, ustanovama i medijima na području Sisačko-moslavačke županije. Svrha posjeta je približiti koncept obrazovanja za mir lokalnom stanovništvu te ih potaknuti na raspravu, a s ciljem informiranja građana o događajima u Jasenovcu kao instrumentu smanjenja predrasuda i očuvanja mira.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI