kreativnost

Razvoj i jačanje kapaciteta lokalnih vlasti u Jugoistočnoj Europi – Razmjena najboljih praksi u dobrom upravljanju (2006)

26. siječnja 2006.

Pod pokroviteljstvom Asocijacije Agencija lokalne demokracije, Grada Mogliano Veneto, ANCI Veneto, Regije Veneto i Ministarstva vanjskih poslova Italije

U sklopu programa “Razvoj i jačanje kapaciteta lokalnih vlasti u Jugoistočnoj Europi”, ALD Sisak, Asocijacija Agencija lokalne demokracije, Grad Mogliano Veneto i Udruga općina i gradova Regije Veneto (ANCI Veneto) organizirali su posjet Sajmu inovativnih lokalnih vlasti “Dire e Fare” u Rovigu (Italija) te sastanak u Moglianu Venetu na temu dobrog upravljanja. Sudjelovali su predstavnici Agencija lokalne demokracije iz Siska, Osijeka i Brtonigle, partneri Agencija lokalne demokracije iz Hrvatske i Italije te ostali predstavnici lokalnih vlasti iz Hrvatske i Italije.

Cilj projekta je bio razmjeniti iskustva lokalnih vlasti u dobrom upravljanju i povezati lokalne vlasti Hrvatske i Italije koje su uključene u partnerske mreže ili druge aktivnosti hrvatskih Agencija lokalne demokracije.

Predstavljeni su različiti modeli lokalnih partnerstva i umrežavanja kojima je svrha poticanje lokalnog razvoja te kako lokalne vlasti u suradnji s nevladinim orgnizacijama mogu doprinjeti održivosti lokalnog razvoja. Tijekom Sajma održani su okrugli stolovi na teme “Dobro upravljanje za razvoj mira i demokracije” i “Promoviranje lokalnog ekonomskog razvoja”.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI