sos

Za zajednicu bez nasilja u obitelji (2010)

21. travnja 2010.

Za zajednicu bez nasilja u obitelji (2010)

Projekt “Za zajednicu bez nasilja u obitelji” se provodi na području Sisačko-moslavačke županije u trajanju od dvanaest mjeseci. Opći cilj projekta je doprinijeti smanjenju obiteljskog nasilja na području Sisačko-moslavačke županije osobito 1) pružiti prvu pomoć i osnažiti žrtve obiteljskog nasilja, 2) omogućiti kvalitetniju institucionalnu i izvaninstitucionalnu zaštitu žrtvama obiteljskog nasilja te 3) senzibilizirati i podići svijest javnosti o problematici obiteljskog nasilja i društvenoj odgovornosti u pružanju pomoći žrtava.

Donator: Pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Siska

Aktivnosti:

  • Rad već postojećeg besplatnog SOS telefona za žrtve obiteljskog nasilja i postojeće Virtualne grupe za samopomoć,
  • Superviziju za djelatnike SOS telefona,
  • Natječaja za kratku priču na temu obiteljskog nasilja za učenike srednjih škola, izdavanjem Publikacije o nasilju u obitelji,
  • Tri radio emisije te javnom kampanjom za senzibiliziranje i podizanje svijesti javnosti o problematici nasilja u obitelji.

Očekivani rezultat projekta je poboljšanje usluga za žrtve obiteljskog nasilja i veća osjetljivost šire zajednice na problematiku. Javna kampanja uključuje Javnu tribinu na kojoj će se predstaviti Publikacija o nasilju u obitelji u kojoj će biti objavljeno pet najboljih radova učenika srednjih škola s područja Županije pristiglih na Natječaj za kratku priču te postavljanje City light plakata u Sisku i Kutini tijekom studenog mjeseca kada je proslava Međunarodnog dana za borbu protiv nasilja nad ženama (25. studeni), tisak i distribuciju plakata i letaka.

SOS telefon za žrtve obiteljskog nasilja radi svaki dan od 16:00 do 20:00 sati na broj 0800 357 357

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI