ucenje

Edukacijski trening „Krizne situacije i telefonsko savjetovanje“

29. listopada 2007.

Agencija lokalne demokracije Sisak organizirala je edukacijski trening na temu “Krizne situacije i telefonsko savjetovanje” koji se održao 26. listopada 2007. godine u Hotelu Panonija u Sisku.

Održani trening dio je projekta “Za zajednicu bez nasilja u obitelji” kojeg Agencija lokalne demokracije Sisak provodi u partnerstvu s Gradom Siskom i u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Kutina, a kojemu je cilj doprinjeti smanjenju obiteljskog nasilja na području Sisačko – moslavačke županije.

Ovaj edukacijski trening treći je od četiri edukacije koje će se, do kraja godine, održati u sklopu ovog projekta, a cilj im je nadograditi postojeće znanje i iskustvo stručnjaka koji direktno rade sa žrtvama obiteljskog nasilja (socijalni radnici/e, policijski službenici/e, pravnici/e, psiholozi/inje, pedagozi/inje, djelatnici/e nevladinih organizacija, zdravstveni djelatnici/e, volonteri/ke…) te na taj način omogućiti kvalitetniju pomoć, podršku i zaštitu žrtvama nasilja.

Na treningu je sudjelovao/la ukupno 20 sudionika/ca, predstavnika/ca Centara za socijalnu skrb s područja Sisačko – moslavačke županije, policije, osnovnih i srednjih škola i Gradskog društva Crveni križ.

Edukaciju je vodila gđa. Volga Švornić, psihoterapeutkinja s dugogodišnjim iskustvom rada u kliničkoj i privatnoj praksi. Kao klinička psihologinja, dijagnostički i terapijski angažirana u radu s različitim skupinama pacijenata, s osobitim naglaskom na kronično bolesnu djecu i njihove obitelji. Posjeduje široko terapijsko iskustvo te educira i supervizira stručnjake i volontere angažirane u pomoći žrtvama obiteljskog nasilja.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI