FJ_sastanak3_1

Godišnji sastanak članica Foruma za jednakost

31. listopada 2016.

Godišnji sastanak članica Platforme Forum za jednakost održan je u Zagrebu, 28. listopada 2016. godine, u prostorijama Udruge za promicanje inkluzije, jedne od članica Platforme.

Forum za jednakost je otvorena platforma organizacija koje javno djeluju da bi doprinijele ostvarenju jednakosti svih građanki i građana Republike Hrvatske, a broji 14 članica koje koordinira Hrvatski pravni centar.

Nakon godine dana djelovanja, procijenile su se provedene aktivnosti Foruma za jednakost te način daljnjeg djelovanja nakon završetka financijske podrške od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Prisutne članice su zaključile kako prepoznaju potencijal Foruma te da je nastavak daljnjeg djelovanja potreban, ali i nužan u današnjem vremenu s rastućim (novim) oblicima nejednakosti. Upravo različitost organizacija je ono što daje snagu Forumu i uz sinergiju i posvećenost je moguće napraviti iskorake čak i bez osiguranih financijskih sredstava.

U slijedećem razdoblju planiran je nastavak aktivnosti koje se provode, a odnosi se na praćenje europskih, nacionalnih i lokalnih direktiva koje mogu utjecati na jednakost građana u društvu te praćenje procjene učinaka propisa. Nadalje, planirana je obrada i predstavljanje rezultata ankete provedene među građanima cijele Hrvatske na temu društvene nejednakosti te izrada plana rada sukladno godišnjim prioritetima EU-e.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI