Nova zagovaračka suradnja za jednakost i raznolikost

29. siječnja 2024.

Agencija lokalne demokracije Sisak i CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske udružile su svoje snage na novom projektu pod nazivom Živi jednakost, slavi raznolikost! Projekt adresira nedostatak razvijenih organizacija civilnog društva (OCD) koje predstavljaju pokretačku promjenu u području promocije i zaštite ljudskih prava u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Započeli smo s dva vrlo produktivna sastanka na kojima su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija. Na sastancima su predstavljeni projekt, projektne aktivnosti te je dogovorena uloga pojedinih partnera u pripremi i provedbi projekta. Također su dogovoreni prvi koraci prema organiziranju edukacija za organizacije civilnog društva iz Sisačko-moslavačke županije te strategije za pokretanje javne kampanje na društvenim mrežama.

Projekt je usmjeren na rješavanje problema na tri međusobno povezane razine:

  • jačanje zagovaračkih kapaciteta OCD-a i javih institucija o europskim vrijednostima, demokraciji i ulozi udruga u razvoju društva;
  • javna kampanja o radu OCD-a u SMŽ i njihovoj važnosti u izgradnji solidarne i uključive zajednice kroz koju će se građane upoznavati sa konkretnim aktivnostima lokalnih udruga koje su aktivne na području zagovaranja ljudskih prava, europskih vrijednosti i rada na integraciji migranata u lokalnu zajednici; i
  • zagovaračka kampanja s prijedlogom za gradsko vijeće o proglašenju Dana raznolikosti grada Siska.

Kako projekt bude napredovao, važnost kontinuiranog dijaloga i suradnje biti će najvažniji u osiguravanju njegova uspjeha i zbog toga se veselimo suradnji s našim partnerima.

—————————-

Projekt udruge Agencija lokalne demokracije Sisak naziva „Živi jednakost, slavi raznolikost!“ financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Program Impact4Values sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih. 

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave