Održan pripremni sastanak razmjene mladih u Bugarskoj

28. veljače 2008.

Od 21. do 24. veljače 2008.g. održan je pripremni sastanak razmjene mladih u sklopu projekta “Mladi i civilno društvo – Korak prema zajedničkim europskim vrijednostima”, koja će se održati od 1. do 10. travnja 2008.g. u Targovishtu u Bugarskoj.

Organizacija koja će ugostiti razmjenu mladih je “Club NGO Targovishte”, a osim njih sudjeluju i organizacije iz Ukrajne “Young Women’s Lobby”, Portugala “Juventude de Sanguedo” te Agencija lokalne demokracije Sisak (Hrvatska).

Osnovni cilj ove razmjene je omogućiti mladim sudionicima da nauče kako postati aktivni građani te kako se mogu aktivno i učinkovito uključiti u aktivnosti organizacija mladih kako u svojoj zemlji tako i kao europski građani. Tijekom razmjene govoriti će se o ulozi mladih u udrugama, lokalnoj vlasti, neformalnim inicijativama te u promoviranju europskih vrijednosti i samosvijesti.

Kroz interaktivne metode omogućiti će se mladima da upoznaju kulture svojih vršanjaka iz zemalja sudionika te da zajedno planiraju daljnje aktivnosti kojima će se aktivno uključiti u društveni život svojih zajednica.

Iz svake zemlje sudjelovati će šest mladih osoba u dobi 18-26 goidna te po dva voditelja/ice grupe.

Na pripremnom sastanku, na kojemu su bili prisutni voditelji grupa iz Bugarske, Ukrajne, Portugala i Hrvatske, definirane su aktivnosti koje će se odvijati tijekom razmjene, uloga voditelja/ica grupe u razmjeni te ostale aktivnosti u samoj organizaciji projekta.

Projekt se ostvaruje uz financijsku potporu programa za mlade Europske komisije “Youth in Action”

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI