promocija

Održana promocija publikacije „Za zajednicu bez nasilja u obitelji“

1. veljače 2008.

Agencija lokalne demokracije Sisak je u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Sisak, 28. siječnja 2008.g. organizirala javnu promociju publikacije “Za zajednicu bez nasilja u obitelji”, koja je objavljena po završetku istoimenog projekta kojeg je ALD Sisak provodila tijekom 2007. godine.

 

Publikacija sadrži određene činjenice o obiteljskom nasilju, rezultate istraživanja o stavovima stanovnika Sisačko – moslavačke županije o nasilju u obitelji te nagrađene priče natječaja za kratku priču na temu obiteljskog nasilja za učenike srednjih škola.

 

Promociju su vodile predsjednica ALD Sisak Paula Raužan i prof. Romana Sertić Golić, a okupilo se trideset posjetitelja, od kojih su neki aktivno sudjelovali u aktivnostima projekta.

 

Vodeća tema promocije bile su priče nagrađenih učenika, koji su i sami sudjelovali u promociji čitajući ulomke iz svojih radova.

 

Romana Sertić Golić istaknula je kako je obiteljsko nasilje civilizacijski problem te da je ta tema poslužila kao kreativna provokacija za brojne učenike (njih 48) koji su poslali svoje priče na natječaj. Istaknula je također kako u pričama prevladava osjećaj srama i poniznosti te izolacije iz društva koji nerijetko rezultira bjegom u samoubojstvo.

 

Projekt se provodio u partnerstvu s Gradom Siskom, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Kutina, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Vladinog ureda za ravnopravnost spolova.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI