Održana razmjena mladih „Take a Walk on a Ritual Side“ u Italiji

17. prosinca 2007.

U organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak od 07. do 16. prosinca 2007., skupina mladih u dobi od 16 do 19 godina s područja Sisačko – moslavačke županije, sudjelovala je na razmjeni mladih u Albi, mjestu u blizini Torina u Italiji.

Projekt razmjene pod nazivom “Take a Walk on a Ritual Side” proistekao je iz suradnje udruge domaćina Cooperativa O.R.So. iz Italije, udruge Centre for Creative Expression iz Litve, Agencije lokalne demokracije Zavidovići (Bosna i Hercegovina), Agencije lokalne demokracije Južne i Istočne Srbije i Agencije lokalne demokracije Sisak.

 

Tema ove razmjene bili su kultura i običaji različitih zemalja na nacionalnom, grupnom, religijskom i svakom drugom nivou, a upoznavanje i susretanje različitih kultura pomaže mladim ljudima kod razumijevanja života u različitim društvima, potiče radoznalost i toleranciju za različitost svijeta u kojem žive. Kroz edukativne radionice u likovnim i dramskim laboratorijima, sudionici razmjene su se na kreativan način susreli i upoznali sa različitim kulturama i običajima i njihovim specifičnim značenjima.

 

Na razmjeni je sudjelovalo ukupno 40 osoba, po 6 sudionika/ca i dvoje voditelja/ica iz svake države. Skupinu iz Hrvatske činili su mladi sudionici/e i dvije voditeljice iz Dvora, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i Siska.

 

30 posto putnih troškova za sudionike/ce financirali su Općina Dvor, Grad Petrinja i Grad Hrvatska Kostajnica.

 

Projekt je ostvaren uz financijsku potporu programa za mlade Europske komisije “Youth in Action”.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI