Oriano Otočan iz Istarske županije, novi predsjednik Asocijacije Agencija lokalne demokracije

10. lipnja 2012.

Oriano Otočan je novi predsjednik Asocijacije Agencija lokalne demokracije (ALDA) izabran na godišnjoj skupštini održanoj 7.-8. lipnja 2012. u Udinama/Italija. U ALDA-i predstavlja Istarsku županiju gdje je bio član Županijske skupštine, a trenutno je pročelnik Upravnog odjela za europske integracije. Bio je član prošlog saziva Upravnog odbora ALDA-e da bi sada postao i predsjednik u periodu 2012.-2016. godine.

Ostali izabrani članovi Upravnog odbora su: Alain Tiurret – potpredsjenik Regije Donje Normandije/Francuska, Mircea Cosma – predsjednik Prahova županije/Rumunjska, Valery Deschamps – predsjednik udruge “Maison de l’Europe”, Caen/Francuska, Dobrica Milovanović – dogradonačelnik Grada Kragujevca/Srbija, Ruggiero Mennea – vijećnik u Regiji Puglia/Italija i Lucio Gregoretti – Grad Monfalcone/Italija.  

“Važno je nastaviti s aktivnostima ALDA-e u zemljama jugoistočne Europe – istaknuo je Otočan – jer, kako je istina da će Hrvatska uskoro postati članica EU-e, tako je istina da su i ostale države još uvijek previše centralizirane i imaju ispred sebe dosta koraka ka europskim integracijama. ALDA svakako može biti jedan od čimbanika na tom putu i pružiti potrebnu podršku u postizanju traženih zahtjeva. Zahvaljujući i svojim hrvatskim iskustvima, ALDA će djelovati  kako bi omogućila što veće sudjelovanje građana, jačanje lokalnih vlasti i razvoj u skladu s potrebama građana”

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI