foto_tecaj

Otvaranje izložbe fotografija mladih i kulturna večer

14. lipnja 2006.

Agencija lokalne demokracije Sisak otvorila je izložbu fotografija kao rezultat tečaja fotografije koji su polazili mladi s područja Sisačko-moslavačke županije.

Tečaj se održavao od ožujka do lipnja 2006. godine u sklopu projekta „Lokalni multikulturalizam – Mladi u akciji“, s ciljem borbe protiv etničke diskriminacije, ksenofobije i drugih netolerancije putem osnaživanja grupa mladih.

Fotografije pokazuju mulitkulturalizam u našoj zajednici, sličnosti i različitosti, onako kako ih vide polaznici tečaja. Svrha izložbe je potaknuti javnost na razmišljanje o bogastvu različitosti u našoj zajednici i tako doprinjeti smanjenju netolerancije.

Izložba je okupila 50 sudionika, a otvorio ju je g. Tomislav Dovranić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Sisak.

Nakon otvaranje izložbe, posjetitelji su imali priliku čuti predavanje g. Banjamina Perasovića s Hrvatskih studija o kulturi mladih i o rastafarizmu kao jednoj netipičnoj religiji/kulturi za naše područje. Na kraju, posjetitelji su uživali u reggae glazbi koju je puštao g. Perasović.

Izložba je otvorena u galeriji Centra za kulturu “Kristalna kocka vedrine” u Sisku.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI