Otvoreni Lokalni volonterski centri (LVC) u Derventi, Sisku i Bihaću

15. lipnja 2011.

Iako projekt “Volontiranjem do prekograničnog razvoja lokalnih zajednica” traje tek malo više od tri mjeseca, OKC Banja Luka je uspio prenijeti svoje dugogodišnje iskustvo u izgradnji volonterske strukture i razvijanju volonterskog menadžmenta na partnere iz Siska, Bihaća i Dervente.

BiosPLUS Derventa je tako otvorio Lokalni volonterski centar u Derventi 8. lipnja 2011. u Centru za kulturu Derventa. Općina Derventa će dodjeliti prostor za rad LVC-a, koji je skoro spreman za upotrebu, a do tada će LVC raditi u okviru prostorija udruge BiosPLUS. Na otvaranju su se gostima obratili gđa. Snježana Kovačević, predstavnica Općine Derventa, kao i direktor udruge BiosPLUS Drago Tadić. Predstavnici OKC-a Irena Đumić i Ante Jurić – Marijanović predstavili su ulogu LVC-a u lokalnoj zajednici svima prisutnima, kao i njegov konkretan način rada.

Dan poslije, 9. lipnja 2011., otvoren je Lokalni volonterski centar u Sisku koji će raditi u sklopu Agencije lokalne demokracije Sisak, vodećeg projektnog partnera za Hrvatsku, gdje se i održalo otvaranje LVC-a. Na otvaranju se svima prisutnima obratio zamjenik županice Sisačko-moslavače županije g. Andrija Rudić, dok je nakon njega direktorica udruge ALD Sisak gđa. Paula Raužan istakla veliku važnost takvog centra za Sisak i okolicu. Paula je istakla kako je njena karijera krenula volontiranjem, još prije više od 15 godina, te da je ovaj trenutak zaista od velike važnosti i za nju osobno. Na kraju je gdin Agan Velić, zamjenik gradonačelnika Grada Siska, istakao veliku važnost prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine zbog svih narušenih socijalnih i eknomskih odnosa između dvije države.

Udruga “Žene sa Une” otvorila je Lokalni volonterski centar Bihać u utorak 14. lipnja 2011. Koliko je ovaj događaj značajan za Bihać, i cijelu lokalnu zajednicu, potvrdio je savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona, prof. Franjo Jurić u prostorijama “Žene sa Une”, gdje će i LVC Bihać djelovati. Gđa Aida Behrem, direktorica udruge kratko je pozdravila sve prisutne i pozvala ih da u budućnosti koriste usluge novog centra. Nakon svečanog presjecanja vrpce, LVC Bihać i zvanično je otvoren.

Ispred OKC-a Banja Luka na svim otvaranjima su prisustvovali gđa. Irena Đumić, koordinatorica projekta “Volontiranjem do prekograničnog razvoja lokalnih zajednica”, kao i asistent na projektu g. Ante Jurić Marijanović.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Božićna izložba u Dječjem domu Vrbina

Projekt ZAJEDNO JAČI završio prigodnom božićnom izložbom radova djece i mladih korisnika Dječjeg doma Vrbina u Sisku. Izložbu je otvorila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i najavila skorašnje otvaranje stambene zajednice za djecu koja izlaze iz Dječjeg...

Zahvaljujemo na suradnji!

ALD Sisak tim Vam zahvaljuje na suradnji i povjerenju te želimo uspješnu Novu 2014.godinu s puno privatnih i poslovnih uspjeha!

Otvaranje Volonterskog centra Sisak

Agencija lokalne demokracije Sisak Vas sa zadovoljstvom poziva na otvaranje VOLONTERSKOG CENTRA SISAK 9. lipnja 2011. u 13:00 sati u našim prostorijama, S. I A. Radića 2A (I.kat) Nadamo se kako ćete se odazvati pozivu i doprinjeti promoviranju volonterstva kao...