izvjestaj

Partnerska mreža ALD Sisak – proslava 10 godina djelovanja (2006 i 2007)

7. travnja 2006.

Pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, Ministarstva vanjskih poslova Italije, ANCI Veneto, Regije Veneto, Grada Mogliana Veneta i Grada Siska

Agencija lokalne demokracije Sisak proslavila je 10 godina svog djelovanja svečanom sjednicom koja se održala u Sisku, 20. listopada 2006.g. Proslavi su nazočili brojni uzvanici iz Hrvatske i iz inozemstva na koje je ALD Sisak ostavila neizbrisivi trag u profesionalnom, ali i u privatnom životu.

Predstavila su se postignuća tijekom 10 godina rada, provedeni projekti, ostvarena partnerstva te se razgovaralo i o budućnosti na konferenciji “Uloga Agencija lokalne demokracije u okviru proširenja Europske unije”. O tome da Agencije lokalne demokracije imaju budućnost svjedočila je i prezentacija novootvorene ALD u Gruziji te brojni sudionici koji su rekli koliko im je program ALD Sisak pomogao u izgradnji vlasitih kapaciteta i uspostavljanja aktivne međunarodne suradnje na različitim poljima.

Kako se program ALD Sisak temelji na međunarodnom partnerstvu, proslava je održana i u Moglinu Venetu, 27. – 28. siječnja 2007.godine.

U svečanom tonu, brojne nevladine organizacije i lokalne vlasti predstavili su svoje aktivnosti, a jedan od govornika bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Italiji, gospodin Tomislav Vidošević. Održana je i javna konferencija pod nazivom “Strategije i instrumenti Europske unije za promoviranje mira i ljudskih prava na području Jugoistočne Europe”. Prisutni su kreirali i potpisali Sporazum o suradnji u okviru programa Agencije lokalne demokracije Sisak, što je potvrdilo potrebnost ALD Sisak da nastavi svoj rad i u slijedećem desetljeću.

Program proslave u Sisku

Program proslave u Mogliano Venetu

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI