Sastanak_UM_SS_3

Planiranje aktivnosti u području podizanje kvalitete života starijih osoba

3. veljače 2017.

Predstavnice Agencije lokalne demokracije Sisak, Paula Raužan i Matea Strižić, održale su 3. veljače 2017. u prostorijama Udruge umirovljenika Sisak radni sastanak s članicama i članovima Izvršnog odbora Podružnice udruge “Sisak Stari”.

 

Na sastanku je predstavljen volonterski program “I dalje aktivni” namijenjen građankama i građanima starije dobi kojem je cilj povećati informiranost i socijalnu uključenost osoba treće životne dobi u lokalnu zajednicu, ali isto tako i poboljšati opću kvalitetu života starijih osoba omogućujući im da kroz volontiranje ostanu aktivni, doprinesu zajedničkom dobru i osjećaju da su njihove vještine još uvijek dragocjene.

 

Predloženo je i nekoliko tema koje bi se obradile u nadolazećim javnim tribinama, a najvećim dijelom se odnose upravo na pravnu zaštitu starijih osoba od štetnih ugovora te na zaštitu od provala i krađa. Predsjednik Podružnice “Sisak Stari”, g. Daniel Mioč, zahvalio se na ponuđenoj suradnji te naglasio kako je upravo pravna zaštita i fizička pomoć osobama koje žive same najveća potreba njihovih članova.

 

Sastanak je održan u okviru projekta “Trenutak sa mnom – Uključujem se jer sam informiran(a)” kojeg provodi Centar za civilne inicijative iz Zagreba u partnerstvu s Agencijom  lokalne demokracije Sisak i Savezom za pravedno društvo iz Bjelovara. Aktivnosti se osim u Sisku provode u Zagrebu, Karlovcu i Bjelovaru. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Održan susret hrvatskih i slovenskih volonterskih centara

12. prosinca 2016. u dvorani Chilloutka u zagrebačkoj Ilici održan je Susret volonterskih centara u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara. Susret je proveden s ciljem diskusije o stanju volonterstva i razvoja volonterskih centara u Hrvatskoj i Sloveniji kao...

Godišnji sastanak članica Foruma za jednakost

Godišnji sastanak članica Platforme Forum za jednakost održan je u Zagrebu, 28. listopada 2016. godine, u prostorijama Udruge za promicanje inkluzije, jedne od članica Platforme. Forum za jednakost je otvorena platforma organizacija koje javno djeluju da bi...