Logo_Unione_europea

Predstavljen novi projekt „Upoznavanje s procesom europskih integracija na lokalnom nivou osnaživanjem lokalnih medija“

25. svibnja 2006.

Agencija lokalne demokracije Sisak u svojim prostorima održala je tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavljen novi projekt Upoznavanje s procesom europskih integracija na lokalnom nivou osnaživanjem lokalnih medija“, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Ciljevi projekta su:

 • Edukacija predstavnika lokalnih medija o procesu europskih integracija na lokalnom nivou
 • Edukacija predstavnika lokalnih medija o načinim informiranja lokalnog stanovništva o procesu europskih integracija
 • Upoznavanje predstavnika loaklnih vlasti i političkih stranaka kao donositelja odluka i tvoraca politika s procesom europskih integracija na lokalnom nivou.

   

  Tijekom šest mjeseci provođenja projekta, pet predstavnika lokalnih medija će posjetiti Europski Parlament gdje će imati priliku razgovarati sa svojim kolegama u Press službi Europskog Parlamenta, sa zastupnicima novijih članica Europske unije i predstavnicima Misije Republike Hrvatske pri EU te prisustvovati zasjedanju Europskog Parlamenta.

  Nakon svog povratka sa Studijske posjete, svoja iskustva će objaviti u lokalnim medijima, a široj javnosti će ih predstaviti na konferenciji „Uloga lokalnih medija, lokalnih vlasti i političkih stranaka u procesu europskih integracija. Osim lokalnih medija, na konferenciji će sudjelovati i predstavnici lokalnih vlasti, političkih stranaka te predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kako bi se otvoreno razgovaralo o značaju izbora hrvatskih predstavnika u Europski Parlament za stanovništvo lokalnih zajednica, načinu izbora, načinu kandidiranja predstavnika političkih stranaka (predstavnici iz središnjica ili i iz lokalnih podružnica) te o strategijama lokalnih vlasti i stranaka vezanih za europske integracije.

  Voditelj projekta je Danijel Prerad, novinar Radio Siska i suradnik ALD Sisak

  Traži

  Arhiva

  Registriraj se i primaj novosti

  Nove objave

  ALD Sisak želi Vam Sretan Uskrs!

  Agencija lokalne demokracije Sisak zajedno sa svojim članovima, osobljem i volonterima svim suradnicima, korisnicima i ostalim građanima želi sretne i ugodne Uskršnje blagdane te da ih provedete u miru s obitelji i najmilijima, a da Vas pozitivni osjećaji prate i...