izvjestaj

Predstavljeni rezultati ispitivanja o gospodarenju otpadom

21. siječnja 2008.

Agencija lokalne demokracije Sisak je u petak, 18. siječnja 2008.g., u velikom kabinetu Sisačko-moslavačke županije, predstavila rezultate terenskog ispitivanja stanovnika Siska o gospodarenju otpadom koje je provedeno u sklopu projekta “Ispitivanje javnog mnijenja: Strategija gospodarenja otpadom u Sisačko – moslavačkoj županiji“.

Promociju je otvorio g. Anto Rajić, pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije pod čijim pokroviteljstvom se projekt proveo.

Projekt je provoden na uzorku od 200 stanovnika grada Siska u periodu od kolovoza do prosinca 2007.godine s ciljem:

  • ispitati razinu ekološke svijesti i stupanj odgovornosti građana prema otpadu
  • ispitati na koji način građani žele da se postupa s otpadom na području Županije
  • ispitati spremnost i volju građana za edukacijom o temama vezanima za okoliš i gospodarenje otpadom

Najvažniji zaključak ispitivanja javnog mišljenja govori kako većina građana smatra edukaciju o gospodarenju otpadom i odživom razvoju važnom i potrebnom, no kao metodu edukacije u najvećoj mjeri navode medije i tiskane publikacije. To znači kako se većina ispitanih građana opredjeljuje za pasivni način edukacije. Manji broje ispitanika želi se aktivno educirati putem javnih tribina i seminara.

Dobiveni rezultati mogu poslužiti relevantnim subjektima te ostalim zainteresiranim skupinama u Sisačko-moslavačkoj županiji kod donošenja odluka i planiranja budućih akcija koje će doprinjeti što kvalitetnijem i efikasnijem dugoročnom zbrinjavanju otpada.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI