sastanak

Pripremni sastanak za projekt razmjene mladih „Take a Walk on a Ritual Side“

19. studenoga 2007.

Od 12. do 14. studenog 2007. g., održan je pripremni sastanak u sklopu projekta međunarodne razmjene mladih pod nazivom “Take a Walk on a Ritual Side”, koja će se održati u Albi, mjestu u blizini Torina u Italiji, od 7. do 16. prosinca ove godine. Osim udruge domaćina “Cooperativa O.R.So.” iz Italije, u razmjeni sudjeluju Centar mladih Dravinjske doline (Slovenija), Agencija lokalne demokracije Zavidovići (Bosna i Hercegovina), Agencija lokalne demokracije Centralna i Južna Srbija (Srbija), Centre for Creative Expression (Litva) i Agencija lokalne demokracije Sisak (Hrvatska).

 Tema ove razmjene su kultura i običaji različitih zemalja, na nacionalnom, grupnom, religijskom i svakom drugom nivou, a upoznavanje i susretanje različitih kultura pomaže mladim ljudima kod razumijevanja života u različitim društvima, potiče radoznalost i toleranciju za različitost svijeta u kojem žive. Kroz edukativne radionice u likovnim i dramskim laboratorijima, sudionici razmjene će se na kreativan način susresti i upoznati sa različitim kulturama i običajima i njihovim specifičnim značenjima.

Iz svake zemlje sudjelovati će šest sudionika u dobi od 16 do 19 godina te dva voditelja grupe. Na pripremnom sastanku, na kojemu su bili prisutni voditelji grupa iz Italije, Litve, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, definirane su aktivnosti koje će se odvijati tijekom razmjene, uloga voditelja grupe u razmjeni te ostale aktivnosti u samoj organizaciji projekta.

Projekt se ostvaruje uz financijsku potporu programa za mlade Europske komisije “Youth in Action”.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI