Radionica o volontiranju za učenike Strukovne škole Sisak

31. siječnja 2023.

Agencija lokalne demokracije Sisak održala je 30. siječnja 2023. godine radionicu o volontiranju za učenike Strukovne škole Sisak.

Učenici su imali priliku saznati koja su to prava i obveze volontera, dobiti odgovore na sva pitanja vezana za volontiranje, a kroz igru i smijeh saznali su što je to Zakon o volontiranju i kako definira volontiranje, tko može postati volonter i tko su organizatori volontiranja. Uz pomno postavljena pitanja voditeljice radionice, učenici su poticani da razmišljaju o motivaciji i razlozima zbog kojih se ljudi odlučuju na volontiranje.

ALD Sisak pruža podršku Strukovnoj školi u osnivanju školskog volonterskog kluba te se stoga na radionici poticalo učenike na razmišljanje o potrebama ranjivih društvenih skupina u njihovoj zajednici te o konkretnim volonterskim akcijama kojima bi progovarali o temama socijalne pravde.

Interes učenika i bogatstvo ideja opet su pokazali da djeca i mladi uistinu jesu najveća nada u bolje sutra. Za vrijeme njihova školovanja usmjeravamo ih i oblikujemo s nadom da će jednoga dana imati snagu, inteligenciju i emocionalnu spremnost da prebrode sve što im život donese. U moru informacija koje svakodnevno dobivaju vrlo je važno izdvojiti vremena za educiranje mladih naraštaja o tome kako volontiranje može pomoći ne samo drugima već i njima samima.

———-

Radionica je održana u sklopu projekta Platforma za razvoj školskog volontiranja kojeg provodi Agencija lokalne demokracije Sisak zajedno sa Strukovnom školom Sisak, Kućom ljudskih prava Zagreb i norveškim partnerom Norsensus Mediaforum.

Projekt je podržan sa 87.870,00 € financijske podrške kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak.

#skolskovolontiranje #platformaskolasmz #volonterskiklubovi #aldsisak #kucaljudskihprava #strukovnaskolasisak #norsensusmediaforum #acfhrvatska

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave