Rastemo zajedno u Hrvatskoj Kostajnici

9. ožujka 2021.

Putujuća izložba fotografija „Rastemo zajedno“ doputovala je u Hrvatsku Kostajnicu!

Izložba predstavlja fotografije volonterskih programa 20 organizatora volontiranja s područja Sisačko-moslavačke županije, a koji su se provodili tijekom 2020. godine.

Nakon što je postavljena u Sisku 5. prosinca 2020. u Sisku, upravo na Međunarodni dan volontera, kreće na svoj daljnji put posjećujući različite javne prostore s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

Izložbu posjetite u Centru za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica od 5. ožujka do 9. travnja 2021., utorkom i petkom od 8:00 do 11:30 sati, a možete ju pogledati i ispod u galeriji.

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja. Osobitost ove izložbe je u tome jer su se predstavljene aktivnosti održavale u iznimnom vremenu suočavanja s pandemijom bolesti COVID-19 i njezinim posljedicama, a koja je generirala nove društvene probleme koji su tražili nove načine odgovora i podrške.

Nakon pandemije i potresa, važnost i snaga volontiranja pokazuju se opet kao neizostavni element u stvaranju solidarnog i snažnog društva.

 —–

Izložbu postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata (O)drži moj korak!, Volonterska mreža grada Siska i Volonterski centar Sisak.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Izložbu sufinanciraju Grad Sisak i Ministarstvo rada, mirovinskoj sustava, obitelji i socijalne politike.

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Grada Siska i Ministarstva.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

(O)drži moj korak! drži korak i dalje

U srpnju 2021. završila je provedba projekta (O)drži moj korak! nakon 26 mjeseci provedbe, a koji je rezultirao razvojem programa izobrazbe za mlade koristeći volontiranje, osnivanjem 2 srednjoškolska volonterska kluba te umrežavanjem lokalnih dionika u promociji...