RAISE_YE_5

Siščani sudjelovali na međunarodnoj razmjeni mladih u Albaniji

12. prosinca 2016.

Petero Siščana od 1. do 10. prosinca 2016. godine sudjelovalo je na razmjeni mladih na temu poduzetništva i društvenog poduzetništva u Draču u Albaniji.

Razmjena mladih dio je aktivnosti projekta “RAISE: Davanje prednosti mladima kroz inovacije i društveno poduzetništvo”, u kojem je Agencija lokalne demokracije Sisak partner, a financira ga EU kroz program Erasmus Plus. Svrha razmjene je podizanje svijesti i kompetencija mladih za aktivno uključivanje u planiranje svog profesionalnog života, ali i za uključivanje u život svoje zajednice.

Na razmjeni je sudjelovalo 40 osoba iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Rumunjske, Kosova, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Grčke, koji su se osim osnovne teme razmjene, imali prilike upoznati se s programom Erasmus Plus te s vršnjacima iz drugih zemalja i s njihovim kulturama.

Osnovni cilj projekta je povećati zapošljivost i kompetencije mladih ljudi u organizacijama partnerima kroz rad mladih i neformalne metode učenja. Sudionici razmjene su naučili kako sagledati cijeli poslovni proces, od izrade poslovnog plana, računanja budžeta, preko izrade proizvoda, do same prodaje i marketinga.

U ime ALD Sisak, na razmjeni su sudjelovale Manuela Birač i Antonela Gajdek, Nemanja Kantar iz Humana Nove Zagreb te Bruna Prečanica i Borna Smolčić iz Tehničke škole Sisak.

Svi sudionici su dobili Youthpass – europsku potvrdu o stečenim kompetencijama tijekom razmjene.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI