Bibliobus stiže u Lekenik

30. prosinca 2022.
U sklopu projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ kojeg provodi Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik u suradnji s partnerima: Udruga PET PLUS, Općina Lekenik, ALD Sisak nabavljen je prvi bibliokombi.
Primopredaja kombija održat će se sutra, 30.12.2022. u 12 sati ispred Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik. Pozivamo Vas ovim putem da popratite ovaj događaj od iznimne važnosti za općinu Lekenik i sve partnere na projektu te prisustvujete svečanoj primopredaji bibliokombija.
Dostupnošću knjige u mjestima Općine Lekenik gdje je stanovništvo neravnomjerno naseljeno te time dodatno socijalno isključeno, uspostavljanje mobilne knjižnice nabavkom bibliokombija odgovorit će se na potrebe i zahtjeve korisnika. Uspostavljanjem bibliokmbija svim stanovnicima općine Lekenik biti će dostupne knjige na posudbu, naručivanje i korištenje na 15 stanica, a detaljne informacije o lokacijama i vremenu polaska bibliokombija uskoro će biti dostupne na web stranici projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ kao i u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lekenik.
Vrijednost bibliokombija iznosi 916.750,00 kn, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija Repulike Hrvatske

——–

Aktivnost se provodi u sklopu projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča” čiji je nositelj Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, a partneri Općina Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik te ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Noć bibliobusa u Lekeniku

Tim projekta PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA s veseljem Vas poziva da nam se pridružite na obilježavanja Noći bibliobusa i književno-glazbene večeri koja će se održati: Društveni dom Lekenik Ponedjeljak, 6. ožujka u 18:00 sati  Očekuje Vas dobra zabava uz Zlatana...