Druga kreativna radionica u Petrinji

11. listopada 2010.

7. listopada 2010. održana je 2. kreativna radionica pod nazivom “Izrada platnene torbe ukrašene narodnim motivima”. Radionicu su organizirale ženska akcijska grupa u Petrinji i udruga IKS u okviru projekta Jačanje lokalne demokracije kroz europski program za demokraciju i ljudska prava (EIDHR).

Dvadesetak žena nastavilo je svoje druženje i aktivnosti izrade torbi u četvrtak navečer u već poznatom nam i višenamjenskom prostoru udruge IKS u Gajevoj 40 u Petrinji. Nakon održane prve kreativne radionice u srpnju, neke žene su ostale bez okvira za vez, a vremenom je ponestalo i konca za dovršetak vezenih motiva. Tako smo u četvrtak premotavali svileni konac kako bi ga žene mogle podijeliti i nastaviti sa izradom torbi, ali i podijelili okvire za vez i novim članicama naše grupe. Dakle, bit će torbi još i više nego smo mislili!

Moramo naglasiti da je među novim članovima, uz već “iskusnu vezilju” Alysu Paton i jedanaestogodišnja Isabela Ilijević i nešto mlađi Jan Cindrić koji su također marljivo uhvatili iglu i konac i znalački rastegli platno na okvire za vez, pri čemu im je Alysa srdačno pomogla.

Ovaj put nas je iznenadila Marija Gorup koja nam je donijela svoje necane stolnjake od kojih je mnogima zastao dah. Mukotrpno i dugotrajno je Marija izrađivala svoje stolnjake koji zaista izgledaju čarobno.Tako je pao i dogovor da ćemo nakon završenih platnenih torbi, uhvatiti se u koštac sa “necanjem” koje će nas Marija poučiti. Iznenadila nas je i naša članica Mara Žugaj, koja je u proteklih mjesec dana navezla motive za 4 torbe. Zaista je bila vrijedna, zar ne?

Sve naše aktivnosti otvorene su za sve zainteresirane koji nam se žele pridružiti. Proizvodi nastali na našim radionicama bit će izloženi i dostupni građanima na sajmu koji planiramo organizirati u ožujku 2011.

Sljedeću kreativnu radionicu izrade platnenih torbi na kojoj ćemo skrojiti i rezati ručke te sastavljati torbe, planirana je početkom studenog 2010. Svi koji žele stignu nam se pridružiti!

Tekst i fotografije: Tamara Jovičić begin_of_the_skype_highlighting

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI