Zajednicka_fotka___

Edukacijom o menadžmentu volontera osposobljeno 24 koordinatora volontera

18. svibnja 2018.

Kroz 2 modula edukacije o menadžmentu volontera održane u Petrinji tijekom svibnja 2018. godine, 24 predstavnika ustanova i udruga s područja Sisačko-moslavačke županije, Pakraca, Lipika, Grubišnog Polja, Zagreba i Virovitice, osposobljeno je za kvalitetno obavljanje uloge koordinatora volontera. Edukacija je održana u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak i Udruge IKS u sklopu projekta ”Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice”.

Na prvom modulu edukacije održanom 3. i 4. svibnja u prostoru Udruge IKS, sudionici su se upoznali s osnovnim pojmovima vezanim za volonterstvo, Zakonom o volonterstvu, koracima u menadžmentu volontera, standardima kvalitete za volonterske programe, izradom planova za razvoj volonterskog programa te izradom opisa potrebnih volonterskih pozicija. Kroz drugi modul edukacije, održan 16. i 17. svibnja u Petrinji, identificirali su odgovarajuće metode oglašavanja potrebe za volonterima, kao i odabira volontera, prepoznali su korake za uhodavanje volontera u posao i evaluiranja volontera i volonterskog programa te su se upoznali s metodama kvalitetnog praćenja rada volontera i učinkovitom komunikacijom pri vođenju volontera.

Edukaciju su vodili Martina Jambrović (ALD Sisak) i Boris Negeli (Udruga IKS) uz mentorstvo Jele Prgić Znika (Volonterski centar Zagreb). Uz mnogo interaktivnog rada, individualnih i grupnih vježbi, polaznici edukacije su imali priliku sve naučeno prakticirati na konkretnim primjerima i proći sve korake ciklusa menadžmenta volontera te su zajedničkim snagama razradili ideje za uvođenje volonterskih programa u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić, Domu za djecu Vrbina, Srednjoj školi Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica i Udruzi za promicanje inkluzije.

Projekt “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” provodi Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak, Udrugom IKS, Mrežom udruga Zagor, Domom za starije i nemoćne osobe Centar, ACT Grupom i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva. Ukupna vrijednost projekta iznosi 697.924.69 kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI