Ekološke radionice za djecu u Dvoru

26. kolovoza 2010.

U sklopu građanske inicijative “Djeca, čuvari općine”, ženska akcijska grupa Dvor nastala u sklopu projekta “Jačanje lokalne demokracije” u suradnji s Klubom žena provodi niz ljetnih ekoloških radionica za djecu od 4 do 10 godina..

Radionice se organiziraju svake subote od 10 do 12, a počele su 31.07. 2010. i trajat će do 18.09.2010. Ova se inicijativa provodi zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj “ZAMAH” u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Ekološke radionice su osmišljene na zabavan i poučan način. Na prvoj radionici su izrađivane članske iskaznice MALI EKOLOG na čijoj su pozadini djeca nacrtala ono što najviše vole u prirodi. Bilo je tu drveća, cvijeća, morskih zvijezda i sl. Zatim su pripremljene kutije za reciklažu. Različite boje kutija za metal, staklo, papir itd. Ove kutije su korištene u drugoj radionici, ČIŠĆENJE PARKA, gdje su djeca naučila kako reciklirati. Čišćenje parka je bilo brzo i efikasno, pošto smo svi bili EKO policajci, sa značkama koje smo prethodno izradili. Prema tome, imali smo veliku odgovornost, te je sve obavljeno baš kako treba. Nakon završenog posla djeca su se malo poigrala u čistom parku.

Na trećoj radionici smo izrađivali sliku SAVRŠENOG SELA od kolaž papira i bojali ručne torbice za namirnice. Cilj ove radionice je poticati djecu na korištenje platnenih torbi umjesto plastičnih vrećica. Djeca su dobila zadatak da apeliraju i na svoje roditelje i ukućane na korištenje istih.

Četvrta radionica je bila u znaku izrade kućica za ptice od kojih smo jednu postavili na pogodno drvo kraj zgrade općine.

Preostale su još 4 EKO igraonice od kojih je sljedeća IZLET U EKO SELO, pored Une. Na kraju inicijative planirana je i predstava “ZEMLJA U OPASNOSTI” koju će izvoditi djeca za djecu i odrasle.

Izuzetno smo zadovoljni odazivom djece i roditelja. Jako je lijepo družiti se s njima. Posebno se zahvaljujemo Zakladi ZAMAH što nam je financijskim sredstvima omogućila provedbu ove prekrasne inicijative.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI