EVS volonterke sudjelovale na On-arrival treningu u Orahovici

15. travnja 2012.

Volonterke ALD Sisak iz Španjolske i Makedonije, prve volonterke Europske volonterske službe u Sisku, sudjelovale su na On-arrival treningu koji se održao od 12. do 14. travnja 2012. godine u prostorijama Crvenog križa Orahovica. „Nisam znala da „škola“ može biti tako zabavna“ – rekla je naša volonterka Frosina iz Makedonije. „Organizacija, drugi volonteri koje sam susrela i cjelokupno multikulturalno okruženje je bilo uistinu odlično“.

Sesije EVS On-arrival treninga su potrebne jer tijekom njih se uči kako postati bolji volonter u smislu olakšavanja komunikacije s drugim ljudima, jačanja samopouzdanja te suočavanja s problemima. Također je i zabavan način učenja o drugim kulturama. Osim toga, naučile smo kako se nositi sa zadacima i instrumente za postizanje istih te kako dobiti podršku kroz ovu službu. Na treningu EVS volonteri dijele svoja dosadašnja iskustva, a učenje se odvija cijelo vrijeme: u učionici, tijekom obroka, tijekom izlazaka….

„Jako sam sretna da sam ovdje! Puno smo naučile, od toga što očekivati od volontiranja, nošenja s problemima, što je neformalno učenje, poboljšali svoje komunikacijske vještine i sl.“ – rekla je Silvia, volonterka iz Galicije, Španjolska. „Dobili smo korisne informacije ne samo o volontiranju, već također o svakodnevnim stvarima koje će nam koristiti. Pokazali su nam kako da sami sebe bolje upoznamo“.

On-arrival trening je trening za dugoročne volontere koji se održava uuntar četiri tjedna nakon dolaska volontera u državu. Tijekom ovog treninga volonteri dobivaju informacije o Europskoj volonterskoj službi, kako učiti tijekom službe te upoznaju ostale EVS volontere koji volontiraju u ostalim dijelovima Hrvatske.

Više o projektu pročitajte ovdje

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI