Izložba fotografija “Ne govoru mržnje u mojoj školi”

10. siječnja 2022.

U suradnji sa Strukovnom školom Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak, postavila je izložbu fotografija „Ne govoru mržnje u mojoj školi“ koju možete pogledati do 31. siječnja 2022. Fotografije su nastale tijekom međunarodne razmjene mladih u Draču (Albanija) na kojoj su mladi iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije, učili i istraživali koncepte ljudskih prava, kulture, identiteta, mira i solidarnosti, a s ciljem suzbijanja govora mržnje u svakodnevnom životu.

Fotografijama su ovjekovječili trenutke u svojoj okolini koji za njih predstavljaju navedene koncepte. Ovom se izložbom želi promovirati važnost suzbijanja govora mržnje među mladima kao preduvjet za očuvanje mira i izgradnje solidarne i uključive zajednice.

_______

Izložba je dio projekata: „WalkON: Osnaživanje zajednica za društvo mira“ kojeg financira EU kroz program Erasmus + i „Uspostavljanje društvo-kulturnih centara za mlade kao prostora zajedništva i solidarnosti u Siska“ kojeg sufinancira UNICEF.

Ovaj tekst odražava isključivo stajalište Agencije lokalne demokracije Sisak. Komisija i UNICEF se ne mogu smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njemu nalaze.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI