Izrada šalova na tkalačkom stanu

9. rujna 2010.

U sklopu projekta “Jačanje lokalne demokracije” financiranog sredstvima Europske unije kroz europski program za demokraciju I ljudska prava (EIDHR) 08. rujna 2010. održana je druga kreativna radionica u Dvoru – Izrada šalova na tkalačkom stanu. Radionicu je organizirala Sanja Zuber begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting, voditeljica ženske akcijske grupe u Dvoru.

Na radionici je sudjelovalo 15 žena različitog etničkog podrijetla. Voditeljice Vladislava Blažeković i Danijela Mitić su pokazivale prisutnima snovanje, stavljanje usnova na tkalački stan i tkanje. Žene su se aktivno uključivale u sve aktivnosti. Na drugoj radionici smo osnovale dva šala, a jedan stavile na taru i započele tkati.

Pored tkanja, žene su se međusobno družile, razgovarale i upoznavale, iz čega je proizašla opuštena i prijateljski obojena atmosfera. Na radionici je sudjelovala i pročelnica ureda društvenih djelatnosti Općine Dvor, te gošće iz Zagreba i Nizozemske (Rianne Wanders).

Na našu radost, na radionicu su došle i djelatnice Udruge IKS iz Petrinje: Gordana Paton, Palma Miličević begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting i Tamara Jovičić begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting.

Zahvaljujemo se svim sudionicama na njihovom doprinosu u našoj Drugoj kreativnoj radionici. Nadamo se da će nam se još više žena pridružiti na Trećoj kreativnoj radionici koja će se održati polovinom lipnja ove godine.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI