Mjesec dana volonterske podrške na potresom stradalom području

24. ožujka 2021.

Britansko veleposlanstvo u Zagrebu podržalo je rad Agencije lokalne demokracije Sisak i programa Volonterskog centra Siska kroz financiranje projekta Pomoć na potresom stradalom području Siska.

U mjesec dana provedbe projekta pružili smo podršku organizatorima volontiranja te 39 građana zainteresiranih za uključenje u volonterske aktivnosti na potresom pogođenom području.

U suradnji s udrugom Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, razvili smo volonterski program terenske podrške starijim osobama, osobama s invaliditetom te ostalim ranjivim skupinama na širem području Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Pružili smo podršku 19 obitelji, odnosno 51 osobi u vidu psiho-socijalne podrške, dostave humanitarne pomoći, slaganja i cijepanja drva te pomoć u ispunjavanju obrazaca za ostvarivanje različitih prava.

Zahvaljujemo volonterima koji su poklonili 152 volonterska sata korisnicima projekta i bez kojih se ne bi napravili sjajne rezultate u kratko vrijeme.

Zahvaljujemo Caritasu Sisačke biskupije, GD Crvenog križa Sisak, sisačkom Merhametu, Klubu mladih SKWHAT i Projektu građanskih prava Siska na ustupaju hrane i higijenskih potrepština.

I naravno, velika zahvala Britanskom veleposlanstvu u Zagrebu na brzoj i efikasnoj podršci u radu programa Volonterskog centra Sisak.

U galeriji možete pogledati izbor fotografija s terena.

————

 

Za sadržaj objavljen u ovom članku je isključivo odgovorna ALD Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Britanskog veleposlanstva u Zagrebu.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI