VP_2014_4

Nastavlja se rad na izradi Volonterske politike grada Siska

16. prosinca 2014.

Proces zajedničkog planiranja razvoja volonterstva u Sisku proširen uključivanjem novih predstavnika zainteresiranih dionika u Radnu skupinu za izradu Volonterske politike grada Siska.

Proces izrade Volonterske politike grada Siska započeo u 2012.godini se nastavio s proširenjem članova Radne skupine koja sada obuhvaća 18 predstavnika udruga i institucija iz Siska koji u svoje programe uključuju veći broj volontera i zainteresirani su za što kvalitetniji razvoj volonterstva i institucionalne podrške volonterima.

Sastanak proširene Radne skupine za izradu Volonterske politike grada Siska održao se u gradskoj vijećnici 16. prosinca 2014.godine na inicijativu Agencije lokalne demokracije Sisak koja je započela proces kao odgovor na snažnu potrebu za unapređenjem uvjeta volontiranja i njegovog priznavanja na lokalnoj razini, odnosno kroz definiranje i usvajanje provedive lokalne politike. Lokalna volonterska politika ima za cilj omogućiti instrumente za što bolju provedbu Zakona o volonterstvu, ali u skladu s mogućnostima i potrebama određene lokalne zajednice, ovdje konkretno, na području Grada Siska.  

Tijekom ovog sastanka Radna skupina je upoznata s dosad odrađenim, s primjerima razvijanja volonterskih politika u okruženju, s radnom verzijom Volonterske politike grada Siska te je dogovoren način zajedničkog rada.

Članovi Radne skupine uz ALD Sisak su još: Grad Sisak, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak, Gradski muzej Sisak, Županijski sud u Sisku – Odjel za podršku žrtvama i svjedocima, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, Dječji vrtić Sisak Novi, Dječji vrtić Sisak Stari, Ekonomska škola Sisak, Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe Vrbina, Projekt građanskih prava, Udruga za zaštitu životinja Patronus Sisak, Udruga žena liječenih od bolesti dojke, Turistička zajednica grada Siska, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Udruga umirovljenika Sisak, Građanska inicijativa “Moj grad Sisak”, Udruga slijepih SMŽ-Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak – Podružnica obiteljski centar i Koordinacija udruga mladih Sisak.

Izrada volonterske politike provodi se u okviru projekata “Volonterska mreža grada Siska” i “Volonterski centar Sisak” koje financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Sisak.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI