Obilježen Međunarodni dan mira

21. rujna 2010.

Glinjani su nedjeljno poslijepodne proveli u ozračju mira, ljubavi i zabave. Naime, u Glini je prvi put organizirano je obilježavanje Međunarodnog dana mira. Organizatori ovog događaja su bili Ženska akcijska grupa Ruža i Udruga IKS iz Petrinje. Događaj je organiziran u sklopu projekta “Jačanje lokalne demokracije”.

Program je započeo u 15 sati u atriju Hrvatskog doma s kreativnom radionicom za djecu. Veliki broj djece vrtićke i osnovnoškolske dobi je pod vodstvom nizozemske volonterke Rianne i glinskog slikara Vladimira Gregurića crtalo na platnu, te izrađivalo vjetrenjače od papira. Tijekom radionice predsjednica Žag Ruže gđa. Marica Šantek i dopredsjednica gđa. Gordana Bogović begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting su pozdravile nazočne, zahvalile donatorima i predstavile daljnji tijek programa.

U 16 sati nastupili su članovi Hip-Hop sekcije koja djeluje u sklopu Kluba mladih IKS iz Petrinje pod vodstvom Slavena Kadečka.

Klub mladih udruge IKS je Glinjane oduševio nastupima plesača iz “Cagecrew” sekcije i reperima iz “53” sekcije. Reperi (MC-ing) su za nastup u Glini pripremili svoju pjesmu na temu mira koju možete čuti na linku ispod.

Breakdance plesači su oduševili publiku, a posebno djecu koja su kasnije plesala s njima. Imali su prigodu naučiti osnovne breakdance korake. Sudeći po probuđenom interesu djece, u Glini će uskoro početi s radom breakdance sekcija pod okriljem kluba mladih udruge IKS.

U nastavku dana se vrijeme znatno popravilo pa su vani, na suncu, mladi grafiteri udruge IKS prezentirali izradu grafita.

Tijekom poslijepodnevnog programa svi zainteresirani od 12-18 godina mogli su se upisati u Hip-Hop školu koja se uskoro otvara u Glini.

Uvečer je nastupio glinski band “Glinuts“. Osim što je interesantan po članovima među kojima je uz opernu pjevačicu Larisu Marak i dvoje članova iz Južne Afrike, band je zainteresirao publiku odličnim obradama stranih pjesama.

Program je završio u 20 sati. Veliku ulogu u obilježavanju Međunarodnog dana mira u Glini odigrao je klub mladih udruge IKS sa svojim sekcijama “53” i “CageCrew”. Mladi su sve prisutne dobro zabavili i nesebično pomogli u organizaciji proslave, te tako prikupili velike simpatije svih nazočnih. Mladi su pokazali da su puni pozitivne energije i kreativnosti, te su svojim aktivnostima dostojno obilježili Međunarodni dan mira u Glini, a u čijem su programu uživali i oni nešto stariji.

Članice Ženske akcijske grupe “Ruža” su pripremile kolače, a sokove i grickalice su donirale brojne trgovine u Glini.

Medijski pokrovitelji događaja bili su Radio Banovina i Večernji list. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u organizaciji Međunarodnog dana mira u Glini!


begin_of_the_skype_highlighting end_of_the_skype_highlighting

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI