Obilježite Svjetski dan činjenja dobrih djela 3.4.2022.

28. veljače 2022.

Dan dobrih djela je globalni pokret činjenja dobrih djela. Temelji se na jednostavnoj ideji da svatko može učiniti nešto dobro, bilo veliko ili malo, kako bi poboljšao svoje živote, živote drugih i pozitivno promijenio svijet.

Događaj je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day koja djeluje u 108 zemalja svijeta i okuplja preko 3.900.000 volontera. Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner organizacije Good Deed Day, organizator je obilježavanja svjetskog dana činjenja dobih djela za cijelu Hrvatsku koja se ove godine po prvi puta priključuje ovom globalnom pokretu.

Pozivamo sve organizatore volontiranja da osmisle volonterske aktivnosti uoči 3. travnja te se na taj način uključe u obilježavanje Svjetskog dana činjenja dobrih djela.

Ukoliko ste se odlučili za sudjelovanje, molimo vas da popunite prijavnicu OVDJE kako bi vam organizatori mogli osigurati potrebnu podršku.

Osmislite ideju za svoju volontersku akciju (npr. čišćenje okoliša, uređivanje igrališta, pomoć potrebitima, susjedima, životinjama, lokalnoj zajednici, organizacija besplatnih radionica i predstava za građane i sl.).

Razmislite o resursima koji su vam potrebni (broj volontera, repromaterijal npr. boje, kistovi, alati i sl.)

Svoju ideju i resurse koji su Vam potrebni što detaljnije opišite u prijavnici.

Majice, hrana i osvježenje za volontere su osigurani od strane organizatora!

Rok za prijavu je 4.3.2022. godine.

Nakon dobivanja svih ideja i prijedloga te potrebnih resursa, Volonterski centar Sisak zajedno s organizatorom odlučuje o konačnim aktivnostima koje su prioritetne i financijski ostvarive. Izabrane ideje i aktivnosti treba potom upisati i registrirati u aplikaciji Good Deeds Day o čemu ćete na vrijeme biti obaviješteni.

Veselimo se zajedničkom planiranju akcija povodom Svjetskog dana činjenja dobrih djela!

Više informacija pronađite u ppt prezentaciji koja se može preuzeti na kraju ovog teksta.

——————-
Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak

Prezentacija- Svjetski dan činjenja dobrih djela

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI