1-PZRVGS_2_sjednica

Održana 2. sjednica Povjerenstva za razvoj volonterstva grada Siska

15. listopada 2016.

U Sisku, 10. listopada 2016. godine, u prostorijama Udruge slijepih SMŽ Sisak održana je druga sjednica Povjerenstva za razvoj volonterstva grada Siska kojemu je cilj pratiti provedbu Volonterske politike grada Siska 2015.-2020., ali i stvarati poticajno okruženje za razvoj zajednice kroz volontiranje.

Na sjednici su se usvojili dokumenti za raspisivanje Natječaja za izradu logotipa PovjerenstvaNatječaja za dodjelu godišnje nagrade volonterima Siska te kao novitet, Natječaj za dodjelu godišnje nagrade koordinatorima volontera Siska.

 

Na sjednici se raspravljalo o nadolazećim aktivnostima u sklopu Volonterskog centra Sisak, a koordinatorica Povjerenstva Paula Raužan, objasnila je kako je već tradicionalni Sajam udruga pronašao svoje novo mjesto održavanja i to na šetnici Slave Striegla u svibnju, umjesto do sada u prosincu. Između ostalog na sjednici je najavljena i Izobrazba za koordinatore volontera kao izvanredna prilika za izgrađivanje i jačanje kapaciteta udruga i ustanova s područja Siska za razvoj visokokvalitetnih volonterskih programa. Uz Izobrazbu, uskoro će se održati i neformalni sastanci volontera kao i koordinatora volontera na kojima će se uz druženje razmjenjivati različita volonterska iskustva, ali će svi prisutni imati prilike i učiti jedni od drugih. Svrha svih aktivnosti nisu samo promocija i razvoj volonterstva, već i kvalitetno upoznavanje s temeljima Zakona o volonterstvu, pravima i obvezama volontera, smislom i ciljem volontiranja uopće.

 

Članovi i promatrači Povjerenstva složili su se oko izmjena održavanja i organiziranja pojedinih aktivnosti kako bi se one što uspješnije provele i organizirale te su svi zajedno zaključili kako su lokalnoj zajednici potrebne nove aktivnosti koje su posvećene prepoznavanju i prihvaćanju svih vrijednosti volonterstva, ali i uključivanju svih građana u aktivni razvoj zajednice.

 

 

Natječaji za izradu logotipa, nagrade volonterima i koordinatorima volontera godine Grada Siska

 

 

Zapisnik s 2. sjednice Povjerenstva za razvoj volonterstva grada Siska

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI