Osnovnoškolci volonteri imaju rješenje u borbi protiv koronavirusa

20. travnja 2020.

Bez obzira na trenutnu izolaciju, odlučili smo i dalje provoditi naše volonterske aktivnosti i radionice u sklopu projekta “Budućnost: za nas i za vas!”. Svoj zadatak u sklopu programa izobrazbe za održivi razvoj ovoga puta naši četvrtaši volonteri odradili su iz udobnosti svoga doma.

Proveli smo aktivnost u okviru globalnog cilja za održivi razvoj “Partnerstvom do ciljeva” gdje su učenici trebali osvijestiti važnost međusobne suradnje i povezivanja svih dionika u lokalnoj zajednici te kritički promisliti o tome zašto je važno partnerstvo u rješavanju ciljeva zajednice. Nametnula nam se aktualna prilika za kreiranjem ideja za rješenje zajedničkog problema. Učenici su razgovorom s roditelja i kreativnim izrazom dali odgovore na pitanja o tome koje je ustanove i organizacije važno povezati kako bi se riješio problem epidemije u gradu, zašto je neophodna suradnja svih i tko sve može pomoći. Zadak se sastojao od kratke priče koju je bilo potrebno dovršiti vlastitom pričom ili crtežom. Ideja nije nedostajalo!

I dalje nastavljamo s našim aktivnostima koje smo prilagodili trenutnim uvjetima rada i provedbi volonterskih aktivnosti sukladno ciljevima održivog razvoja.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

 

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

——————-

Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI