Otvorene prijave za izobrazbu o menadžmentu volontera

3. prosinca 2020.

Agencija lokalne demokracije Sisak poziva Vas na dvodnevnu online Izobrazbu „Uvod u menadžment volontera“ namijenjenu neprofitnim organizacijama s područja Siska i Sisačko-moslavačke županije koje žele uključivati volontere u svoje aktivnosti ili poboljšati svoj dosadašnji rad u području uključivanja i upravljanja volonterima.

 Neke prednosti uključivanja volontera u organizaciju su: povećana količina i kvaliteta pruženih usluga, veća otvorenost i bolji utjecaj na zajednicu, veće zadovoljstvo korisnika i kvalitetniji rad same organizacije.

 Vrijeme provedbe:

  1. i 16. prosinac 2020. od 11:00 do 13:30 sati.

 Način provedbe:

Cjelokupna izobrazba provodi se u online obliku putem platforme ZOOM uz korištenje drugih digitalnih alata.  Tehnički preduvjet za sudjelovanje na Izobrazbi je računalo s kamerom i mikrofonom te s pristupom internetu. Odabrani sudionici zaprimiti će ZOOM poveznicu putem koje će sudjelovati na izobrazbi.

 Uvjet za sudjelovanje je prisustvo na oba dana izobrazbe. Sudionici koji su sudjelovali na izobrazbi u potpunosti, dobiti će Potvrdu o sudjelovanju.

 Sudjelovanje na izobrazbi se ne naplaćuje jer su troškovi pokriveni iz projekata. Iako se sudjelovanje na izobrazbi ne naplaćuje, molimo Vas da se prijavite samo ukoliko ste sigurni da ćete sudjelovati kako ne bi zauzeli mjesto nekome drugome.

Broj sudionika ograničen je na osam osoba. Potiče se prijava po dvije osobe iz iste organizacije kako bi se osigurala održivost stečenih znanja i vještina na nivou organizacije, omogućio razvoj što kvalitetnijih volonterskih programa te podjela zadataka između koordinatora/ica volontera.

 Teme izobrazbe:

  • Koncept volonterskog rada i zakonski okvir Republike Hrvatske. Razvoj volonterskih programa.
  • Uspostavljanje organizacijskog sustava za upravljanje volonterima. Upravljanje, praćenje i vrednovanje volonterskog programa.
  • Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem.

Izobrazbu provode stručnjaci iz Agencije lokalne demokracije Sisak koje imaju dugogodišnje iskustvo u menadžmentu volontera, provođenju edukacija o menadžmenta volontera kao i organizaciji volonterskih aktivnosti te bogato iskustvo u provedbi projekata izgradnje kapaciteta organizatora volontiranja i razvoja programa Volonterski centar Sisak. Volonterski centar Sisak ima nacionalnu oznaku kvalitete za lokalne volonterske centre.

Tijekom Izobrazbe koristiti će se metode neformalnog učenja i digitalni alati s visokim stupnjem sudjelovanja sudionika.

Za sudjelovanje na izobrazbi obavezna je prijava putem internetske poveznice OVDJE do 10. prosinca 2020.godine.

Broj sudionika je ograničen te će prilikom odabira voditi računa o vremenu prijave (prednost onima koji se prvi prijave), heterogenosti organizacija te motivaciji za sudjelovanje.

Odabrane sudionike ćemo obavijestiti putem e-maila navedenog u prijavnici 11. prosinca 2020.

 Za sva dodatna pitanja, obratite nam se na e-mail Ldesk-si@sk.t-com.hr

Izobrazba se održava u sklopu projekata Volonterska mreža grada Siska i Volonterski centar Sisak koje provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Braća Ribar“ Sisak, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak i Gradskom galerijom Striegl.  

Projekte financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI