Otvorenje školskog volonterskog kluba „Most“ u Strukovnoj školi Sisak

13. lipnja 2023.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na svečano otvorenje volonterskog kluba Strukovne škole Sisak „Most“, koje će se održati 14. lipnja 2023. godine u Strukovnoj školi Sisak  s početkom u 12:15 sati i predviđenim trajanjem do najduže 14:00 sati (adresa: Ivana Fistrovića 1b, 44 000 Sisak).

Program otvaranja kluba uključuje predstavljanje planiranih volonterskih aktivnosti kao i prigodni „volonterski bećarac“ kojeg su skladali učenici škole.

Osim toga, predstaviti će se i projekt Platforma za razvoj školskog volontiranja, u okviru kojeg se klub otvara, a kojemu je cilj osim umrežavanja škola sa volonterskim klubovima i ostvarenja međusobne podrške, promoviranje volontiranja među učenicima te poticanje njihove aktivne uloge u zajednici.

Školski volonterski klubovi su oblici obrazovanja i odgoja za volontiranje prilagođeni potrebama svake škole. Oni omogućuju djeci i mladima da samostalno, uz podršku nastavnika, oblikuju sadržaje od interesa kroz koje uče biti aktivni građani. Specifičnost kluba „Most“ je usklađenost volonterskog programa s problemima socijalne pravde, jednakosti i uključivanja ranjivih skupina. Kroz lokalne volonterske akcije, djeca i mladi stječu vještine, doprinose borbi protiv nejednakosti i nepravde u svojoj zajednici postajući svjesni svoje uloge u izgradnji pravednijeg i uključivijeg društva.

Nositelj projekta Platforma za razvoj školskog volontiranja je Agencija lokalne demokracije Sisak, a partneri su Strukovna škola Sisak, Kuća ljudskih prava Zagreb i Norsensus Mediaforum Norveška.

————-

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu isključiva je odgovornost ALD Sisak i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja fonda.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave