Partnerstva u fokusu: Polugodišnji sastanak ACF-a Hrvatska

17. studenoga 2023.

Predstavnica Agencije lokalne demokracije Sisak aktivno je sudjelovala na online polugodišnjem sastanku korisnika Fonda za aktivno građanstvo (ACF) Hrvatska, koji se održao 16. studenog 2023. putem online platforme Zoom. Sastanak je okupio oko 60 sudionika – korisnika ACF-a, u svrhu umrežavanja i dijeljenja međusobnih iskustava, te najave novih događanja.

Poseban fokus sastanka stavljen je na jačanje organizacijskih vještina u pitanjima odabira i održavanja partnerstava u projektima. Ova inicijativa usmjerena je ka razvoju djelotvornih i održivih suradnji između organizacija civilnog društva te drugih aktera iz javnog i poslovnog sektora. Tema je obrađena kroz strukturiranu raspravu s fokusom na primjere dobre i loše prakse, s ciljem definiranja pouka i preporuka za upravljanje suradničkim i partnerskim odnosima u okviru projekata, programa i zagovaračkih akcija.

Glavni dio sastanka bio je posvećen edukaciji pod nazivom “Umrežavanje i razvoj partnerstava.” Voditelji Marina Škrabalo i Ivan Blažević, u suradnji s partnerima, postavili su pitanje kako osigurati dobar odnos između dobiti i troškova u partnerskom radu. Sudionici su aktivno sudjelovali u strukturiranoj raspravi o važnosti udruživanja resursa, razmjene znanja te upravljanja rizicima u partnerstvima.

U zaključku sastanka, naglašena je važnost pravilne pripreme, uspostave i upravljanja partnerskim odnosima te završetak partnerstava s konstruktivnim razgovorom. Edukacija je stavila naglasak na potrebi za transparentnom komunikacijom, upravljanjem rizicima te jasnim definiranjem uloga i odgovornosti partnera u projektima.

Online sastanak provedena je u okviru ACF Hrvatska.

—-

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu isključiva je odgovornost ALD Sisak i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja fonda.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave