Platforma za razvoj školskog volontiranja na sastanku s Gradom Petrinja

19. travnja 2024.

Predstavnice Platforme za razvoj školskog volontiranja sastale su se 16. travnja 2024. godine s Voditeljicom odsjeka za društvene djelatnosti Grada Petrinja, gđo. Izabelom Žilić, kako bi predstavile rezultate i potrebe Platforme koja je oformljena prije nešto više od godine dana.

Ispred Platforme na sastanku su sudjelovale: Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak i jedna od Koordinatorice Platforme, Ankica Krnjajić-Magdić, ravnateljica OŠ Mate Lovrak iz Petrinja i Jasna Anušić, učiteljica u OŠ Mate Lovrak i jedna od Koordinatorica Platforme.

Objasnile su da članice Platforme prepoznaju potrebu za vrednovanjem i prepoznavanjem volonterskog rada kroz uspostavljanja godišnjih volonterskih nagrada u mjestima u kojima djeluju škole članice Platforme.

Iskustvo ALD Sisak koja od 2015. godine koordinira među-sektorsko Povjerenstvo za razvoj volonterstva Grada Siska i koje dodjeljuje gradske nagrade, pokazalo je da se nagrađivanje odgojno-obrazovnih ustanova za razvoj volonterstva, zamašnjak u razvoju kako školskog volontiranja tako i volontiranja općenito. Stoga su predstavila inicijativa za pokretanje volonterske nagrade Grada Petrinja uz suradnju s relevantnim lokalnim dionicima.

Grad Petrinja je iskazao osobiti interes za buduću suradnju u pokretanju gradske volonterske nagrade, ali i za podršku samim školama koje razvijaju organizirane volonterske aktivnosti. Jedan od načina je uključivanje školskih koordinatora volontera u nagrađivanje učitelja mentora koje Grad Petrinja provodi svake godine putem javnog poziva.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave