1_partnerski_3

Početak provedbe EU projekta ”Volonterska školica”

6. srpnja 2017.

U srijedu 5. srpnja 2017. održan je 1. partnerski sastanak upravljačkog tima projekta “Volonterska školica”. Udruga Carpe Diem započela je 1. lipnja 2017. provođenje projekta koji traje do 31. svibnja 2019. Ukupna vrijednost projekta iznosi 948.086,07 kuna te ga sufinanciraju Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt se provodi na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak, LAG-om Vallis Colapis, udrugom Slobodna škola, Osnovnom školom Grabrik i Gimnazijom Karlovac.

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju društvenog i gospodarskog rasta te demokratskog razvoja u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji kroz jačanje partnerstva organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova u području volontiranja, dok je specifični cilj projekta uključiti kvalitetne volonterske programe u školski kurikulum i potaknuti razvoj odgoja i obrazovanja za volontiranje na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

 

Ciljne skupine projekta su 4 organizacije civilnoga društva (3 s područja Karlovačke županije i 1 s područja Sisačko-moslavačke županije), 9 odgojno-obrazovnih institucija (6 s područja Karlovačke županije i 3 s područja Sisačko-moslavačke županije) te 80 učenika volontera s područja obje županije.

 

U sklopu ovog projekta predstavnici 4 organizacije civilnoga društva bit će educirani za osmišljavanje i provedbu programa školskog volontiranja, a zatim će educirati predstavnike 9 škola o osmišljavanju i provedbi tih programa. Nakon završene edukacije o osmišljavanju i provedbi volonterskih programa, nastavnici će pod mentorstvom predstavnika organizacija civilnoga društva izraditi volonterske programe koji će biti uvršteni u školske kurikulume. Uz to, u svakoj od 9 škola bit će osnovan klub volontera te će biti izrađen priručnik o školskom volontiranju i razvijen sustav nagrađivanja volontera.

 

Tijekom provedbe projekta i u Karlovačkoj i u Sisačko-moslavačkoj županiji bit će obilježen Međunarodni dan volontera, organiziran Festival volonterstva te volonterske akcije u okviru manifestacije Hrvatska volontira.

 

Za više informacija o projektu možete kontaktirati voditeljicu projekta Antoniju Vučić na antonija@carpediem.hr

 

Više informacija o EU projektima možete pronaći na stranici www.strukturnifondovi.hr

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.