Poziv na predstavljanje rada Platforme za razvoj školskog volontiranja u Karlovcu

11. ožujka 2024.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje rezultata rada Platforme za razvoj školskog volontiranja koje se održava 25. ožujka 2024. godine u Društvenom centru „Prostor(i)ja“ (adresa: Mije Krešića 4, Karlovac), s početkom u 12:00 sati. 

Platforma za razvoj školskog volontiranja je neformalna mreža škola i organizacija civilnog društva, koja je mjesto edukacije, razmjene i zagovaranja prema donositeljima odluka.

Svrha Platforme je podrška školama i organizacijama civilnog društva u razvoju i održivom radu školskih volonterskih klubova kao dokazanom alatu za praktično poučavanje djece i mladih o aktivnom građanstvu, socijalnoj pravdi i društvenom uključivanju ranjivih skupina.

Pokrenuta je 2023. godine kroz istoimeni partnerski projekt Agencije lokalne demokracije SisakStrukovne škole SisakKuće ljudskih prava Zagreb i Norsensus Mediaforuma iz Norveške. 

Jedan od rezultata rada Platforme je i priručnikŠkolski volonterski klubovi kao platforma za obrazovanje o socijalnoj pravdi“. Namijenjen je odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovnih i srednjih škola koji žele razvijati sadržaje za obrazovanje djece i mladih o socijalnoj pravdi kroz rad školskih volonterskih klubova. Svi će sudionici primiti primjerak priručnika.

Predstavljanje Platforme u Karlovcu zamišljeno je kao interaktivni rad tijekom kojeg ćemo predstaviti primjere provedenih volonterskih akcija na teme socijalne pravde i razgovarati o praksama i iskustvima prisutnih škola i organizacija civilnog društva.

Ovaj događaj organiziraju Kuća ljudskih prava Zagreb i Agencija lokalne demokracije Sisak u suradnji s CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.

 

PLAN RADA

12:00   Uvod- Aleksandra Podrebarac, predsjednica udruge CARPE DIEM

              Predstavljanje Platforme za razvoj školskog volontiranja- Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak

              Školski volonterski klubovi kao platforma za obrazovanje o socijalnoj pravdi- Tina Đaković, organizacijska i programska koordinatorica Kuće ljudskih prava

              Školsko volontiranje i socijalna pravda u praksi- Radionica i razmjena iskustva sudionika

15:00   Završetak i zakuska

Broj sudionika je ograničen. Svoje sudjelovanje potrebno je registrirati najkasnije do 21. ožujka 2024. godine do 12:00 sati putem online prijavnice koja se nalazi na poveznici OVDJE.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju za e-mail: vcs@Lda-sisak-hr i tina.djakovic@kucaljudskihprava.hr te broj mobitela: 099 230 92 62.

———————————————————-

Aktivnost je dio projekta Platforma za razvoj školskog volontiranja kojeg provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu sa Strukovnom školom Sisak, Kućom ljudskih prava Zagreb i Norsensus Mediaforumom.

Projekt „Platforma za razvoj školskog volontiranja“ podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EPG grantova.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja fonda.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave