Poziv na završnu konferenciju EU projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča”

7. rujna 2023.

Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz Općinu Lekenik, Udrugu PET PLUS i Agenciju Lokalne demokracije Sisak pozivaju Vas na završnu konferenciju povodom predstavljanja rezultata EU projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča“.

Konferencija će se održati u utorak, 12.9.2023. u Društvenom domu Lekenik s početkom 18 sati.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta koji se provodio 24 mjeseca, te je imao za cilj poticanje čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanje javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Projektom je nabavljen bibliobus koji osigurava dostupnost knjige za svih 18 naselja u sastavu općine Lekenik te je provedbom omogućeno sudjelovanje korisnicima na preko 180 besplatnih radionica za razne skupine – djecu i mlade do 25 (razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju), starijih od 54 godine (educirajući ih kroz radionice informacijske pismenosti) te nezaposlene (potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje).

Novinarima i javnosti obratit će se:

Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik

Snježana Pokorny, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik

Marija Hlupić, voditeljica pokretne knjižnice

Kako bismo zajedno proslavili uspješno proveden projekt pozivamo Vas da nakon službenog djela konferencije ostanete s nama i pogledate operetu Vesela Udovica. Operetu izvodi Opera B.B., prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj s Ronaldom Brausom i Lidijom Horvat Dunjko u glavnim ulogama.

Ljubazno molimo da svoj dolazak potvrdite porukom na adresu dora.kozjak@petplus.hr

ili na broj 099 4588 385 (Udruga PET PLUS). Također za sva dodatna pitanja dostupni su navedeni kontakti.

——–

Aktivnost se provodi u sklopu projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča” čiji je nositelj Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, a partneri Općina Lekenik, Udruga PET PLUS i Agencija lokalne demokracije Sisak. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik te ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave

Noć bibliobusa u Lekeniku

Tim projekta PUTUJUĆA KNJIGA BIJELOG LOPOČA s veseljem Vas poziva da nam se pridružite na obilježavanja Noći bibliobusa i književno-glazbene večeri koja će se održati: Društveni dom Lekenik Ponedjeljak, 6. ožujka u 18:00 sati  Očekuje Vas dobra zabava uz Zlatana...

Kak se negda slavil Vuzem

18. veljače 2023. završena je posljednja u nizu radionica Pripovijedanja za osobe 3. životne dobi u Lekeniku na kojoj su sudjelovali predsjednik i članovi Matice umirovljenika Općine Lekenik. Set trodnevnih radionica, osim u Lekeniku, održan je u Poljani Lekeničkoj sa...