Predstavljanje kampanja za unaprjeđenje sudjelovanja žena u izborima

7. prosinca 2011.

U utorak 27. rujna održati će se predstavljanje kampanja za unaprjeđenje sudjelovanja žena u izborima koje provode feminističke organizacije Centar za ženske studije te CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje zajedno s partnerskim organizacijama BabeDomineDelfin i CGI Poreč

Kampanje za unaprjeđenje sudjelovanja žena na izborima direktno su usmjerene prema rukovodstvima političkih stranaka kao najodgovornijima za sastavljanje izbornih lista te definiranje stranačkih politika. Promotivni materijali kampanja uključuju provokativne plakate koji zagovaraju poštivanje zakonske obaveze i demokratske prakse od minimalno 40% žena na izbornim listama, a koji su postavljeni ispred stranačkih središnjica te Ženska platforma 2011. koja daje odgovor na pitanje “Što žene žele od sljedećeg Sabora i Vlade”, a početkom listopada biti će predstavljena i rukovodstvima političkih stranaka.   

Konferencija za medije na kojoj će se predstaviti kampanje održati će se u prostoru Centra za ženske studije u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8) s početkom u 11 sati.

Moderatorica konferencije za medije biti će Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije, a kampanje će predstaviti:

Zorica Siročić, Centar za ženske studije

Tajana Broz, CESI

Mirjana Kučer, Domine

Preuzeto s www.cesi.hr

Agencija lokalne demokracije Sisak u potpunost podržava Žensku platformu 2011 te pozivamo i druge organizacije, institucije i pojedince da ju podrže.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI