Predstavljen EU projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča”

1. prosinca 2021.

U Lekeniku, 30. studenog 2021, Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik (nositelj projekta) uz Općinu LekenikUdrugu PET PLUS i Agenciju Lokalne demokracije Sisak predstavili su projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča” koji se provodi s ciljem poticanja čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Projekt obuhvaća razne skupine – djecu i mlade do 25 (razvijajući pritom ljubav prema čitanju i učenju), starijih (obrazujući ih kroz radionice informacijske pismenosti) te nezaposlene (potičući na cjeloživotno učenje i prekvalificiranje).

Provedba aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija izvodit će se kroz 215 radionica i 18 različitih aktivnosti tijekom 24 mjeseca provedbe. One uključuju radionice brzog čitanja, kreativnog pisanja, strip radionice, radionice informacijske pismenosti, motivacijske čitalačke radionice, održavanje predstava, večeri poezije za sve dobne skupine i mnoge druge.

U sklopu projekta posebno mjesto zauzima pokretna knjižnica– bibliokombi koji će obilaziti Lekenik i okolicu te osigurati dostupnost knjige svim stanovnicima Općine Lekenik. Po završetku projekta knjižna građa bit će predana Narodnoj knjižnici i čitaonici Lekenik. Kampanja podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobnirazvoj i društvenu integraciju izvodit će se gostovanjima na radijskim postajama, predstavljanjem putem društvenih mreža, javno vidljivim plakatima i emitiranjem radijskih spotova.

———–

Program sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Europske unije i Ministarstva kulture i medija.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI