Kreativna_2_1

Prirodna kozmetika interes i osoba treće životne dobi

10. svibnja 2017.

Agencija lokalne demokracije Sisak u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Sisak “Vlado Gotovac” u Centralnom odjelu knjižnice, organizirala je 9. svibnja 2017. godine predavanje “Snaga prirode i samoniklo bilje” nakon kojeg je slijedila kreativna radionica Izrade prirodne kreme za lice.

Predavanje i radionicu za osobe treće životne dobi vodila je volonterka Martina Mladenović, a prisutni su pokazali veliko zanimanje za učenje o ljekovitim sastojcima biljaka koje nas okružuju. Saznali smo kako izrada prirodne kozmetike ne mora biti komplicirana, a uložena sredstva se višestruko vrate. Zanimljiva činjenica je da je za ljekovito eterično ruže od 10 mililitara potrebna tona latica ruže.

Krema za lice koje se izradila na radionici, bazirana je na kokosovom ulju, vitaminu E i eteričnom ulju lavande. Za ljetne mjesece dobro je staviti i malo voska kako bi krema bila čvršća, jer se kokosovo ulje topi na sobnoj temperaturi.

Sudionice predavanja i radionice dobile su svoje kreme, a voditeljicu Martinu su nagradile velikim pljeskom i predložile da napravi malu knjižicu recepata kako bi i same mogle izrađivati svoju kozmetiku, jer, nije lako se snalaziti u moru informacija na internetu.

Kako je bilo na radoinici pogledajte u foto galeriji, a sve zainteresirane osobe treće životne dobi za sudjelovanje u nadolazećim kreativnim radionicama i ostalim aktivnostima projekta, pozivamo da nam se jave na broj telefona 521-227.

Radionica se održala u sklopu projekta “Trenutak sa mnom – Uključujem se jer sam informiran(a)” kojeg provodi Centar za civilne inicijative iz Zagreba u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak i Savezom za pravedno društvo iz Bjelovara. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Centar za civilne inicijative.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI