Projekt JOBNET započeo međunarodnim treningom

29. studenoga 2012.

Projekt JOBNET službeno je započeo međunarodnim treningom volontera istraživača i sastankom projektnih partnera, održanog 29.-30. studenog 2012.g. u Košicama (Slovačka). Jedan od osnovnih ciljeva JOBNET-a je privući pozornost na nezaposlenost mladih te omogućiti suvremena rješenja za borbu protiv nezaposlenosti mladih širom Europe.

Tijekom ovog događaja okupilo se 30 sudionika od kojih i 18 mladih istraživača iz 6 sudjelujućih zemalja (Hrvatska, Mađarska, Češka, Njemačka, Slovačka i Litva) koji su se po prvi puta  educirali za provođenje međunarodnog istraživanja te uspostavili mrežu za suradnju i timski rad tijekom provedbe projekta.

Audio-vizualno istraživanje o uzrocima nezaposlenosti mladih i preporukama za smanjenje istoga, provoditi će se tijekom slijedećih 7 mjeseci u ovih 6 zemalja.

Stručni suradnik na projektu zadužen za metodologiju istraživanja, dr.sc. Gergely Guszmann s Eszterházy Károly College, predstavio detalje i metodologiju istraživačkog plana.

Mladi volonteri su najviše uživali tijekom interuklturalne večeri na kojoj su se predstavile kuhinje, običaji i zanimljivosti zemalja sudionika kroz viđenje njihovih mladih. Ispred ALD Sisak Hrvatsku su predstavile volonterke istraživačice Sanja Novaković i Marija Cvetković te predsjednica ALD Sisak, gđa. Paula Raužan kao Koordinatorica istraživanja.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI