Prva volonterska akcija volonterskog kluba “VoGSi”

26. lipnja 2020.

U tjednu od 22. do 26. lipnja 2020., učenici i učenice volonteri školskog volonterskog kluba VoGSi iz Gimnazije Sisak, kao dio aktivnosti projekta “(O)drži moj korak!”, za svoju prvu volontersku akciju odabrali su kulturno – sportski sadržaj: biciklijadu pod nazivom „Upoznajmo naš grad biciklističkom turom kroz punktove industrijske i kulturne baštine“.

Školski volonterski klub provodi različite aktivnosti usmjerene na edukaciju i volonterske akcije vezane uz Globalne ciljeve održivog razvoja, pa je i cilj ove akcije bila promocija dva Globalna cilja održivog razvoja: Zdravlje i blagostanjeKvalitetno obrazovanje. Akcija je tematski vezana uz nedavno održanu prvu vršnjačku radionicu koje su provele dvije volonterke pod nazivom “Moje bolje sutra”.

Svrha ove volonterske akcije, uz rekreiranje i održavanje tjelesnog zdravlja na svježem zraku, bila je i proširiti vlastite kulturne obzore i znanje o povijesti Siska, ali i druge upoznati sa znamenitostima koje krije naš grad. Učenici i školski mentori prethodno su istražili neke od istaknutih punktova kulturne i industrijske baštine. Nakon što su se volonteri pojedinačno ili u manjim grupama fotografirali uz određeni punkt, izradili su plakate i objavili ih u virtualnoj učionici kluba na Yammeru.

Sve vizualne materijale sa akcije možete pogledati u videu koji je izradio jedan od volontera – link na video.

Spomenimo još kako je ova volonterska akcija bila predviđena kao velika biciklijada vezana uz proljetnu manifestaciju „U srcu grada“, no svi zajedno prilagodili smo se aktualnoj epidemiološkoj situaciji te je održali u virtualnom obliku, kako je održano i svih trinaest tjednih sastanaka volonterskog kluba “VoGSi”.

Projekt „(O)drži moj korak!“ financira Ured za udruge vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Agencija lokalne demokracije Sisak, a partneri Gimnazija Sisak, Srednja škola „Ivana Trnskog“ Hrvatska Kostajnica te Sisačko – moslavačka županija. Cilj projekta je doprinos promociji partnerstva organizacija civilnog društva i odgojno – obrazovnih ustanova u području volonterstva koje doprinosi socijalnoj i ekonomskoj koheziji te održivom razvoju u Sisačko – moslavačkoj županiji.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

——————-

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

PRETRAŽI STRANICU

Arhiva

REGISTRIRAJ SE I PRIMAJ NOVOSTI