Razmjena iskustva – predstavljen projekt Platforma za razvoj školskog volontiranja

2. lipnja 2023.

Od učionice do zajednice: učinkovite strategije za kvalitetan građanski odgoj i obrazovanje naziv je konferencije koju su organizirali Hrvatsko debatno društvo i GOOD inicijativa u Zagrebu. Konferencija je trajala 2 dana, a cilj joj je bio predstavljanje različitih inicijativa u području građanskog odgoja i obrazovanja.

Rasprave koje su pokrenute ticale su se važnost promicanja vještina kritičkog mišljenja, poticanje osjećaja društvene odgovornosti i stvaranje mogućnosti za uključivanje mladih u projekte i inicijative zajednice. Osim panelista koji su poticali na otvaranje različitih tema i radionicama, konferencija je omogućila i predstavljanje različitih dobrih praksi.

U sklopu Revije: Razmjena iskustava –provedba sadržaja građanskog odgoja i obrazovanja – koja je sudionicima omogućila uvid u različite aktivnosti, inicijative i projekate u području građanskog odgoja i obrazovanja, svoje mjesto na konferenciji, kao primjer dobre prakse, dobio je i projekt Platforma za razvoj školskog volontiranja.

Projekt je pred sudionicima konferencije predstavila Sara Sinčić iz Kuće ljudskih prava Zagreb, partner na istoimenom projektu te upoznala relevantne dionike koji se bave građanskim odgojem i obrazovanjem, predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, predstavnike organizacija civilnog društva, sa ciljem i svrhom projekta, kao i njegovim značajem u razvoju izvannastavnih aktivnosti volonterskih klubova.

Projekt Platforma za razvoj školskog volontiranja provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu sa Strukovnom školom Sisak, Kućom ljudskih prava Zagreb i Norsensus Mediaforumom. Podržan je sa 87.870,00 € financijske podrške kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

————-

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu isključiva je odgovornost ALD Sisak i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja fonda.

Traži

Arhiva

Registriraj se i primaj novosti

Nove objave